FC Zutphen verliest met 3-2 bij Zelos in Zelhem na fouten achterin

FC Zutphen heeft zaterdag haar 2e nederlaag in dit seizoen geleden. Zelos was thuis met 3-2 te sterk, waardoor de Zutphenaren nu niet meer alleen de ranglijst aan voeren. Er leek na de 0-1 in de 8e minuut niets aan de hand. Maar door zwak verdedigen achterin kwam Zelos op een 3-1 voorsprong voor de rust. De gastheren uit Zelhem toonden zich een stuk effectiever dan de Zutphenaren, want de doelpunten werden met volle overtuiging op een fraaie wijze gescoord. FC Zutphen kwam na de rust niet verder dan 1 doelpunt, en miste de overtuiging om de stand recht te trekken.

Het doel bij FC Zutphen werd verdedigd door jeugdkeeper Siem Isselman omdat Marijn Sangers nog steeds niet fit was, vanwege zijn enkel blessure. Sem Veeger speelde vanwege het feit dat hij niet kon trainen in het 2e.

De 1e helft was het aanzien meer dan waard. Beide ploegen gingen er vol voor. De eerste mogelijkheid was voor Niels Wassink die zijn kopbal net over zag gaan. En aan de andere kant had Jelle Macare kunnen scoren na een corner, maar zijn schot ging net langs de verkeerde kant van de paal. De verdediging van FC Zutphen oogde niet zeker, want even later kreeg Menno Diepenbroek een enorme kans maar zijn inzet belandde naast het doel.

In de 8e minuut viel de 0-1. Nu stond de verdediging van Zelos te schutteren, waardoor Jelle Macare de bal kon onderscheppen. Hij stelde Jesse de Vries in staat om te scoren.

FC Zutphen leek de wedstrijd naar zich toe te trekken. En bijna had Jelle Macare de 2e treffer op zijn schoen na een pass van Lars Huber. Maar zijn schot ging net over.

In de 13e minuut viel de 1-1 door Menno Diepenbroek na een enorme fout achterin, die nota bene ontstond uit een ingooi.

FC Zutphen trachtte daarna met verzorgd voetbal de tegenstander op te rollen. Met name Luuk Meijer speelde in deze fase uitstekend, maar hij kon deze vorm in de 2e helft niet vast houden.

Rik Vlutters had met zijn schot uit een corner bijna succes, maar de goed spelende doelman Iwan Radstake was op zijn post.

Zelos bleef loeren op een mogelijkheid, vooral ook omdat FC Zutphen duidelijk moeite had met het veld.

Dat leverde een grote kans op voor Gijs Koehorst, maar hij miste jammerlijk.

Aan de andere kant stuitte Luuk Meijer op doelman Radstake.

De felle wedstrijd leverde 2 zware blessures op namelijk voor Zelos spits Niels Wassink na een duel met Khen Bakkerweerd en voor achterspeler Jan van der Mark. Jan van der Mark werd vervangen door Koen Hulleman. Dat was jammer want het was onder leiding van scheidsrechter Kremer een sportieve partij. In de 30e minuut viel onverwacht de 2-1 voor Zelos. De Zutphen verdediging reageerde verkeerd op een diagonale pass waardoor Donny Martensen de bal kon oppikken en voortreffelijk raak schoot.

Een geweldige dreun voor de Zutphenaren, vooral toe ook nog in de 43e minuut de 3-1 viel nadat de verdediging de bal liet lopen na een dieptepass. Opnieuw was het Menno Diepenbroek, die hier uitstekend van profiteerde.

In de rust werd Lars Huber gewisseld voor Nathan Greven. Het had echter geen positieve uitwerking op het spel van FC Zutphen.

Niek Bakkerweerd kwam een teen tekort na een mooie aanval, en even later had Luuk Meijer zelf moeten in schieten, maar hij legde ten onrechte de bal af.

Het ontbrak de aangeslagen Zutphenaren aan overtuiging.

En ook Zelos kreeg mogelijkheden via Menno Diepenbroek, die net naast schoot.

Even later was er een goede mogelijkheid van Nathan Greven na een pass van Jesse de Vries, maar ook hij miste door over te schieten.

In de 70e minuut kwam David te Slaa voor Hidde Ruessink.

Een vrije trap van Nathan Greven werd door doelman Radstake tot corner verwerkt.

En vlak daarna was er een goede actie van David te Slaa die ook op doelman Radstake stuitte.

Een mooie aanval van de Zutphenaren bracht de bal bij Jesse de vries, maar zijn schot spatte op de paal uiteen.

Maar in de 86e minuut viel de verdiende 3-2 door Nathan Greven die een goede voorzet vanaf 11 meter prima binnen knalde.

FC Zutphen had de gelijkmaker daarna nog kunnen scoren, maar Nathan Greven schoot na een goede actie net over, en de passes vanaf het middenveld waren te onzuiver om voor gevaar te stichten.

Zelos sleepte met overtuiging de overwinning over de eindstreep, en FC Zutphen is een illusie armer.

Opstelling FC Zutphen: Siem Isselman, Jan van der Mark ( 37. Koen Hulleman), Hidde Ruessink ( 70. David te Slaa), Hidde van Kalker, Khen Bakkerweerd, Rik Vlutters, Luuk Meijer, Lars Huber ( 46. Nathan Greven), Jelle Macare, Niek Bakkerweerd, Jesse de Vries.