FC Zutphen verliest met 2-1 bij hekkensluiter Redichem

FC Zutphen heeft zaterdag in Heelsum haar 2e opeenvolgende nederlaag geleden. Deze kwam tegen Redichem op een wel zeer teleurstellende wijze tot stand. De verdediging had de gehele wedstrijd niets weggegeven, maar de doelpunten vielen op een bizarre wijze, waar eigenlijk niemand wat aan doen kon.

Bizarre maar cruciale doelpunten

Het eerste tegendoelpunt viel vlak na de rust. Hidde van Kalker trapte, vrijwel op de achterlijn staande, de bal weg, maar het schot raakte vol Jarno Butz die eveneens op een ongevaarlijke positie stond. Maar via de wind caramboleerde de bal precies naast de paal aan de andere zijde in het doel. Het 2e doelpunt van Ymar de Jong zal over 10 jaar nog besproken worden. Met 21 man op de helft van Redichem loste de Jong een pegel hoog in de lucht, die door de wind gedragen werd. Keeper Siem Isselman stond, logischerwijs, iets te ver voor zijn doel. De bal plofte een meter voor hem op de grond. De doelman deed nog een uiterste poging om de bal uit zijn doel te houden. Maar deze stuiterde voor de 2e maal op de doellijn keihard in de kruising. Daarna werd de Jong bedolven onder zijn medespelers.

FC Zutphen verzuimt in de 1e helft afstand te nemen

FC Zutphen ging met slechts een 0-1 voorsprong de rust in, maar had zich moeten realiseren dat deze magere voorsprong risico’s zou kunnen inhouden omdat men na de rust de harde wind volledig tegen had. De degelijk en goed spelende Niek Bakkerweerd stelde in het begin van de partij Benjamin Roters met een mooie pass in staat om te scoren. Maar de Zutphen spits stuitte op de goed keepende doelman Nick van Beek. Het was daarna eenrichtingverkeer naar het doel van de gastheren. Niek Bakkerweerd stuitte opnieuw op doelman van Beek toen hij vanuit moeilijke positie de doelman beproefde.

FC Zutphen pakt voorsprong

In de 20e minuut viel de verwachte openingstreffer. Jelle Macare rondde koppend een goede voorzet van Niek Bakkerweerd af, 1-0. Even later was het Luuk Meijer die zijn schot gestopt zag worden door doelman Van Beek. FC Zutphen verzuimde daarna de voorsprong te vergroten. De ploeg speelde te passief, te gemakkelijk en in een te laag tempo, mede ook doordat men dacht een rustige middag tegemoet te gaan

Slechte 2e helft

Het spel van FC Zutphen werd er na de rust niet beter op. En tot ieders grote schrik viel in de 62e minuut de 1-1 van Jarno Butz. FC Zutphen viel daarna met de moed der wanhoop aan. Maar de meeste spelers zaten niet lekker in de wedstrijd. Niek Bakkerweerd had in een kluwen van spelers de voorsprong op zijn schoen, maar zijn schot werd vlak voor de doellijn gekeerd. Daarna viel in de 80e minuut de 2-1 van Ymar de Jong, die het winnende doelpunt bleek te zijn.

Veel druk

De druk van FC Zutphen tegen het met man en macht verdedigende Redichem was daarna gigantisch. Maar verder dan een uitstekende kopbal, uit een mooie voorzet van Niek Bakkerweerd, die van de doellijn werd gehaald, kwam FC Zutphen niet. Positief punt was nog de rentree in de 65e minuut van Jesse de Vries, na lange afwezigheid. Ondanks alle pogingen floot de goed leidende scheidsrechter Janssen de wedstrijd af, waarna een vreugde uitbarsting van Redichem volgde.

Opstelling FC Zutphen: Siem Isselman; Hidde van Kalker (85. Floris de Boer), Jelle Macaré (46. Mido Blok), Hidde Ruessink (76. Zidane El Hadouchi), Lucas Hengstenberg; Koen Hulleman (65. Hugo Groters), David te Slaa, Luuk Meijer; Niek Bakkerweerd, Benjamin Roters, Timon Kuiper (65. Jesse de Vries)

Verslag: Gerjan Nijland