FC Zutphen (zat) verliest in Kampen tegen KHC met 5-0 en onverwacht kampioenschap 2e elftal

FC Zutphen 1 (zat) heeft het zaterdagmiddag in Kampen tegen KHC niet kunnen redden. De wedstrijd was niet meer van belang voor beide ploegen. FC Zutphen was al gedegradeerd en KHC had zich al veilig gespeeld.

In de 8e minuut kwam KHC op 1-0 na een fout bij FC Zutphen op het middenveld. Daarna was het FC Zutphen dat een paar goede mogelijkheden kreeg. Een goed genomen corner van Rik Vlutters bracht de bal bij Tarkan Polat, die echter net miste. Ook een goede mogelijkheid van Luuk Meijer had een beter lot verdiend.
In de 21e minuut viel de onverdiende 2-0 door middel van een doelpunt waar een flinke buiten spellucht aan zat.
In de 45e minuut was de wedstrijd gespeeld doordat KHC de 3-0 maakte.

De 2e helft was een formaliteit. Na een kwartier kreeg aanvoerder Sebastian van Laar een publiekswissel. Hij was al licht geblesseerd aan de wedstrijd begonnen, en de technische staf nam terecht geen verdere risico’s. De aanvoerder van FC Zutphen zal volgend seizoen de kleuren van hoofdklasser CSV Apeldoorn dragen. Een knappe promotie, en een bekroning op zijn jarenlang uitstekende wedstrijden in de hoofdmacht van FC Zutphen. Hij ontving bloemen van voorzitter Hans van Bel.

FC Zutphen moest daardoor het laatste half uur met 10 man verder, omdat werd gekozen voor voldoende bemanning bij het 2e elftal. En dat pakte prima uit. In en tegen de nummer 3 Den Ham pakten de jongens van het 2e elftal de titel en promotie naar de zware 1e klasse. In de laatste 3 wedstrijden werd een achterstand van 8 punten op de koploper goed gemaakt. De gelukwensen voor dit team en de technische en medische staf zijn zeker op zijn plaats. De titel was een bekroning op de inzet en volharding van dit elftal.

In het laatste kwartier sloeg de vlam nog wat in de pan in Kampen, doordat KHC 2 doelpunten maakte, die dik buitenspel waren, maar wie maalde daar verder nog om. Beide teams wierpen hun blikken al vooruit naar het nieuwe seizoen.

FC Zutphen zal aantreden in de 2e klasse. Helaas is het na een verblijf van 11 jaar niet gelukt zich te handhaven in de 1e klasse. Er liggen belangrijke uitdagingen voor de technische leiding in de komende periode.