FC Zutphen sluit seizoen waardig af met 1-6 overwinning bij vv Oene

Een citaat van een geblesseerde speler langs de kant: ‘Deze wedstrijd was tekenend voor dit seizoen’. Zaterdagmiddag werd de laatste competitiewedstrijd in de 3e klasse E gespeeld, tussen vv Oene en FC Zutphen. Tot dat moment was FC Zutphen nog ongeslagen, 18x gewonnen en 5x gelijkgespeeld. Dit is bereikt met een doelsaldo van 84 voor en 13 tegen. De uitdaging van vandaag was deze ongeslagen status te behouden en mogelijk het doelsaldo nog verder uit te breiden. Zeker na het gelijk spel vorige week tegen VIOS Vaassen zal FC Zutphen gebrand zijn. VV Oene is nog in de race voor een periodetitel die recht geeft op promotie wedstrijden. Hiervoor zal het echter minimaal gelijk moeten spelen. Het belooft dus een mooie wedstrijd te worden. Ook de weergoden dragen bij aan een mooie middag. Voorafgaand aan de wedstrijd werd er een erehaag gevormd door de spelers en staf van VV Oene voor een aantal spelers van Oene en voor FC Zutphen. Kortom de ontvangst en de sfeer in Oene was uitstekend.

Eerste helft begint met aftasten

Vanaf de aftrap beginnen beide ploegend aftastend. Er is niet direct een bovenliggende partij aan te wijzen. Na enige tijd begint FC Zutphen wat meer grip op de wedstrijd te krijgen wat resulteert in een aantal kansen. Zo had Benjamin Roters in de 20e en 22e minuut schoten op doel. Eén eenvoudig door de keeper gekeerd en één net over.

FC Zuphen opent de score en gaat door

In de 32e minuut verovert Niek Bakkerweerd knap de bal op het middenveld. Via Michialis Spiridakis wordt Benjamin Roters aangespeeld die alleen recht op de keeper af gaat. Vlak voor de keeper legt hij de bal naar rechts waardoor Zidane El Hadouchi de bal in het lege doel kan schuiven, 0-1. Oene probeert het nog wel en weet wat klein kansjes te creëren. In de 41e minuut had Michalis Spiridakis een grote kans. Hij schoot de bal vanaf de penalty stip over het doel. De eerste helft leek voorbij te zijn totdat vlak voor het rustsignaal een prefecte voorzet van Floris de Boer bij de tweede paal werd neergelegd waar Hidde van Kalker op dook en de bal resoluut in de touwen kopte voor de 0-2. Een mooie opsteker zo vlak voor de rust.

FC Zutphen neemt het heft definitief in handen

Oene kon in de tweede helft geen vuist meer maken. Zutphen denderde door en creëerde vele kansen. Daarvan werden er nog 4 verzilverd. Ca. 5 minuten na de rust gaat Benjamin Roters met de bal naar de achterlijn, legt deze terug. Zidane El Hadouchi schiet de bal onberispelijk in de verre hoek, 0-3. Zutphen neemt nu helemaal het heft in handen. Zo werd een vrije trap van Timon Kuipers door de keeper van Oene tegen gehouden. In de 60e minuut verlaat Floris de Boer het veld en wordt vervangen door Mido Blok. Ca. 5 minuten later was het weer raak. Een met recht, hele mooie steekpass van Timon Kuiper positioneerde Niek Bakkerweerd achter de verdediging van Oene. Niek Bakkerweerd zette Benjamin Roters vrij voor de goal zodat hij eenvoudig in kon tikken, 0-4. In 70e minuut bracht Oene 3 nieuwe spelers in. Dit had geen invloed op het spel van Oene. In de 72e minuut spelen Benjamin Roters en Michalis Spiridakis met z’n tweeën vanaf de middenlijn de gehele achterhoede van Oene zoek wat uiteindelijk eindigde in een doelpunt van Michalis Spiridakis. In de 75e minuut wordt Hugo Groters vervangen door Milan Klaver. FC Zutphen gaat door met waar het was gebleven. In de 77e minuut werd de 0-6 binnen getikt door Benjamin Roters na een slimme vrije trap van Timon Kuiper die de bal met gevoel tussen de verdediging en de keeper van Oene legde. Aansluitend kreeg Benjamin Roters een publiekswissel als dank voor de bewezen diensten in de selectie. Hij gaat volgend seizoen bij Aalten z’n voetbalcarrière voortzetten.

Oene redt de eer

In de 83e minuut weet VV Oene de eer te redden. Een rommelige bal die aan alle FC Zutphen spelers voorbij hobbelt kon van dichtbij ingetikt worden. Er zijn vele spelersnamen niet vermeld in deze samenvatting maar laten we niet vergeten dat elke speler z’n bijdrage heeft geleverd om dit resultaat te behalen. Wat tevens geldt voor de staf.

Volgend seizoen naar 2e klasse

Volgend seizoen komt FC Zutphen uit in de 2e klasse. Dan zal na zekere tijd blijken of de relatief jonge ploeg opgewassen is tegen de ploegen op dit hogere niveau. Kortom: waar staat FC Zutphen nu werkelijk? Een mooie uitdaging voor de spelers, geleid door trainer Mark Horsman, de nieuwe assistent-trainer Wilco van Osch en keeperstrainer Soeresh Malaha. En niet te vergeten de overige stafleden die er alles aan doen om het team te helpen en de trainers te ontzien van alledaagse huishoudelijke zaken. Van mijn kant wil ik alle spelers en staf bedanken voor de mooie momenten afgelopen seizoen die de grote supportersschare mocht beleven. Nu eerst een welverdiende vakantie en dan in augustus weer vol aan de bak.

Opstelling FC Zutphen: Siem Isselman, Hidde van Kalker, Hidde Ruessink, Hugo Groters (75. Milan Klaver), David te Slaa, Timon Kuiper, Michalis Spiridakis, Floris de Boer (70. Mido Blok), Niek Bakkerweerd, Zidane El Hadouchi, Benjamin Roters (80. Noah Bolt)