FC Zutphen sluit het seizoen af met een grote overwinning

Ondanks dat op 1 juli het nieuwe seizoen formeel is begonnen, heeft FC Zutphen, na de corona crisis, afgelopen zaterdag het seizoen afgesloten met een 9-1 overwinning op Harfsen.

Aan de uitslag kan niet veel waarde worden gehecht, omdat met name Harfsen na de rust een geheel elftal wisselde.

Bij FC Zutphen debuteerden na de rust 3 jeugdspelers namelijk Teun Isselman, Timon Kuiper en Tom Wijnhoven.

De ruststand was 3-1, en met name in het begin van de wedstrijd gaf Harfsen uitstekend partij.

Na de 1-0 van Rik Vlutters met een mooi bekeken schot, werd het vlak daarna 1-1 door Ruben Wassink na een snelle aanval.

De goed debuterende doelman Joey Wolsink moest een paar keer goed ingrijpen na goede aanvallen van Harfsen.

FC Zutphen stelde na 25 minuten orde op zaken na doelpunten van Sem Veeger met een fraai genomen vrije trap, en Jesse de Vries na een goed opgezette aanval via Jelle Macare en Luuk Meijer.

Na de rust werd het een doelpuntenfestijn waarbij Niek Bakkerweerd er 2 maakte, en Jesse de Vries, David te Slaa, en Nathan Greven samen met een eigen doelpunt van Harfsen het negental vol maakte.

In de week van 9 augustus begint de 1e training van FC Zutphen.

Opstelling FC Zutphen: Joey Wolsink, Niek Bakkerweerd (Timon Kuiper), Hidde Ruessink, Jan van der Mark ( Koen Hulleman), David te Slaa, Rik Vlutters ( Tom Wijnhoven), Jelle Macare (Teun Isselman), Jesse de Vries, Luuk Meijer, Nathan Greven ( Nils Vos), Sem Veeger