FC Zutphen slecht Oekense muur in restant wedstrijd

FC Zutphen boekte vanavond een belangrijke overwinning op de buren van vv Oeken, waarmee het behalen van het kampioenschap in Klasse 3E wel heel dichtbij komt. FC Zutphen staat 16 punten voor op nummer 2. Met nog 6 wedstrijden te spelen, is FC Zutphen bij een thuisoverwinning op DVOV a.s. zaterdag kampioen.

Niet zonder slag of stoot

De overwinning op Oeken ging niet zonder slag of stoot. De wedstrijd duurde vanavond slechts 45 minuten. Het betrof immers het vervolg van de in de rust door de overvloedige regenval gestaakte wedstrijd van 1 april. In de eerste 45 minuten was het FC Zutphen niet gelukt te scoren. Het bleef 0-0. Dit kwam niet alleen door het moeilijk te bespelen veld, maar vooral ook door het zeer gedisciplineerd verdedigen van Oeken.

Voorspelbaar verloop van de wedstrijd

Vanavond dus de uitdaging om een weg te vinden door de ‘ondoordringbare Blauw Witte veste’. In het team van FC Zutphen was plek ingeruimd voor oud Oekenaar Niek Bakkerweerd, door afwezigheid van Timon Kuiper. De wedstrijd verliep zoals je vooraf kon verwachten. Oeken verdedigde compact, knalde veel ballen naar voren, nam voor de spelhervattingen veel tijd en gooide veel fysiek geweld in de strijd. FC Zutphen was aanvankelijk wat geïntimideerd maar gooide al snel de schroom van zich af. Het probeerde combinerend en via de vleugels een bres te slaan in die verdediging. Voor de supporters van FC Zutphen was het ongemeen spannend of het doelpuntje zou vallen. Benjamin Roters probeerde in de spits regelmatig los te komen maar had aan de nummer 13 van Oeken een zware kluif. David te Slaa liep goed door, maar kon ternauwernood de bal niet meer voor het doel krijgen.

Zidane El Hadouchi doet het opnieuw

In de 33e minuut van de wedstrijd kreeg FC Zutphen een hoekschop. De goede keeper van Oeken, die door een eigen verdediger zwaar gehinderd werd, kon de bal met moeite wegstompen. Echter stond daar de onvolprezen Zidane El Hadouchi klaar, die de bal met een machtige volley in het doel schoot: 0-1

Ommekeer in de wedstrijd

Dit betekende meteen een keerpunt in de wedstrijd. Nu wilde Oeken wel echt voetballen en had het opeens veel haast. Zij waren echter onmachtig en de verdediging van FC Zutphen stond als een huis. Er kwamen zelfs nog diverse mogelijkheden voor FC Zutphen om de score te vergroten. Het lukte net niet. Na een ruime blessuretijd floot scheidsrechter Kuipers uit Geesteren af en was de vreugde bij alles wat FC Zutphen een warm hart toedraagt bijzonder groot.

Zaterdag wacht het kampioensduel

A.s. zaterdag kan FC Zutphen met een thuisoverwinning op DVOV op het nieuwe kunstgrasveld het kampioenschap bemachtigen. De lang gekoesterde wens om te promoveren naar de 2e klasse kan dan een feit zijn.

Opstelling FC Zutphen: Joey Wolsink, Hugo Groters, Kevin Ooms, Hidde van Kalker, Mido Blok, David te Slaa, Michalis Spiridakis, Niek Bakkerweerd, Jesse de Vries, Benjamin Roters en Zidane El Hadouchi.