FC Zutphen ruim langs DVOV (1-5)

FC Zutphen heeft dinsdagavond een mooie 1-5 overwinning behaald op DVOV na een goede wedstrijd. DVOV bood met name in het eerste half uur flink tegenstand. De thuisclub bleek een team te hebben dat alles zoveel mogelijk voetballend probeerde op te lossen. Daardoor ontstond een aantrekkelijke wedstrijd.

[ux_image id=”28537″ image_size=”original” caption=”true”]

[gap]

Veel kansen

FC Zutphen speelde vanaf het begin geconcentreerd en zette goed druk. Daardoor waren er mogelijkheden voor Niek Bakkerweerd en Timon Kuiper. Maar ook DVOV liet zich niet onbetuigd. Randell Tack zag zijn schot net over het doel verdwijnen. Maar aan de andere kant had FC Zutphen pech dat een goede kopbal van Niek Bakkerweerd op de lat belandde. Hij stond aan het eind van een uitstekende aanval via Mido Blok en Benjamin Roters. Even later schoten Benjamin Roters en Mido Blok net naast het doel na sterk opgezette aanvallen. Aan de andere kant was het Sander Beek die zijn goede inzet via een prima actie van doelman Siem Isselman naast zag gaan.

FC Zutphen opent de score

Na 35 minuten viel de verdiende 0-1. In het drukke 16 meter gebied was het de degelijk spelende Luuk Meijer die na een kapbeweging zich vrijspeelde en met een prachtig schot doelman Luca Brugman kansloos liet. In de 40e minuut was het 0-2. Het was de technisch begaafde Mido Blok die vanaf 20 meter met een prachtig schot doelman Brugman opnieuw onhoudbaar passeerde met een bal in de kruising.

Wedstrijd kort na rust beslist

Het gewenste 3e doelpunt viel snel na de rust. Eerst was het David te Slaa, die zijn goede spel bijna bekroonde met een treffer, maar zijn schot net naast zag gaan, na een pass van Mido Blok. Maar in de 49e minuut stond David te Slaa aan de basis van de 0-3. Met een prachtige steekbal op Luuk Meijer, zorgde laatstgenoemde voor de beslissing in de wedstrijd.

Wedstrijd blijft aantrekkelijk

Ondanks dat de wedstrijd gespeeld was, bleven beide ploegen goed voetballen. De goed mee naar voren gekomen Jelle Macaré kopte in de 65e minuut een corner keihard raak, 0-4. Maar 2 minuten later was het Sander Beek die na een goede actie met een prachtig diagonaal schot doelman Isselman kansloos liet, 1-4. Daarna volgden er veel wissels. Vooral van de kant van FC Zutphen werd er met groot enthousiasme gespeeld. Lucas Hengstenberg schoot op de paal. Maar in de 80e minuut viel de 1-5 door Floris de Boer. Hij rondde een mooie aanval af, nadat doelman Brugman in eerste instantie nog redde. Maar Floris de Boer reageerde zeer attent en doeltreffend. Daarmee heeft FC Zutphen de eerste moeilijke horde in deze week genomen. Zaterdag wacht SV Waalstad.

Opstelling FC Zutphen: Siem Isselman; Hugo Groters, Jelle Macaré  (80. Stan Murray), Hidde van Kalker, Lucas Hengstenberg; Timon Kuiper (80. Noah Bolt), David te Slaa, Luuk Meijer, Mido Blok (80. Ivan Staring); Niek Bakkerweerd (65. Jesse de Vries), Benjamin Roters (70. Floris de Boer)

Verslag: Gerjan Nijland