blok-oranje-rood

FC Zutphen periodekampioen na 3-0 winst op vv Oene

blok-oranje-rood

FC Zutphen heeft vandaag voor eigen publiek de 1e periode binnengehaald, door met 3-0 te winnen van vv Oene,. Bij rust was het 2-0. FC Zutphen speelde niet haar beste wedstrijd, maar de overwinning kwam geen moment in gevaar.

Vroege voorsprong

Na een wat rommelig begin van beide kanten, viel in de 13e minuut de 1-0. Een mooie aanval via Jesse de Vries en Zidane El Hadouchi leek te worden afgeslagen. Maar Michalis Spridakis kwam in balbezit en werd in de 16 meter onreglementair onderuitgehaald. Scheidsrechter Bas ten Tije wees onverbiddelijk naar de stip. Benjamin Roters benutte de penalty en liet doelman Wim Riphagen kansloos.

Veel kansen voor FC Zutphen

VV Oene kreeg de ene na de andere aanval te verduren. Jesse de Vries miste een goede kans, na een voorzet van Zidane El Hadouchi. En Benjamin Roters stuitte op doelman Riphagen na eveneens een goede pass van Zidane El Hadouchi. Timon Kuiper kwam na een mooie aanval in goede schietpositie, maar zijn schot ging over het doel.

Mooie goal Michalis Spiridakis

Michalis Spiridakis bekroonde in de 24e minuut zijn goede wedstrijd met een fraai doelpunt. Op aangeven van Benjamin Roters soleerde hij knap door de defensie en liet ook doelman Riphagen met een mooie schijnbeweging kansloos, 2-0. Daarna waren er nog 2 goede mogelijkheden voor Benjamin Roters en tikte doelman Riphagen een gevaarlijk schot van Hidde van Kalker uit de kruising. Maar in de stand voor rust kwam geen verandering meer.

Kwalitatief mindere 2e helft

VV Oene kwam goed uit de startblokken en probeerde de aansluitingstreffer te maken. Een schot van Nick Schurink ging net over het doel. En een kopbal uit een corner ging eveneens net over. FC Zutphen consolideerde de voorsprong. Benjamin Roters schoot te zacht in na goed voorbereidend werk van Timon Kuiper en Jesse de Vries. En even later was het opnieuw Benjamin Roters die naast schoot uit een voorzet van Jesse de Vries.

Wissels in het laatste kwartier

Koen Hulleman viel uit met een vervelende enkelblessure. Hij werd vervangen door Hugo Groters. De wissels brachten weer wat meer vaart in de wedstrijd. In de 84e minuut was het Benjamin Roters die met zijn 2e doelpunt de wedstrijd definitief besliste, 3-0. Hij werd goed aangespeeld door Kevin Ooms, waarna hij van dichtbij kon scoren. Nathan Kamphuis raakte nog de bovenkant van de lat uit een corner, maar in de stand kwam geen verandering meer. Aanvoerder David te Slaa werd werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd. En in de slotfase maakte Sten Kamerman zijn officiële debuut in het 1e elftal.

Periodekampioen

FC Zutphen had ook deze lastige wedstrijd tot een goed einde gebracht, en pakte dik verdiend de 1e periode. Bovendien werd de voorsprong nog vergroot naar 7 punten door het gelijke spel van SV Twello tegen Sportclub Eefde.

Opstelling FC Zutphen: Joey Wolsink, Hidde van Kalker, Kevin Ooms, Hidde Ruessink, Koen Hulleman (77. Hugo Groters), Timon Kuiper, David te Slaa, Michalis Spiridakis (85. Sten Kamerman), Jesse de Vries (85. Sandro Bruil), Benjamin Roters (85. Ivan Staring), Zidane El Hadouchi (75. Floris de Boer)

Gerjan Nijland

Bekijk de doelpunten op FC Zutphen Instagram

 

Vind ik leuk 9