FC Zutphen pakt 1e periode na 4-0 winst op SV Waalstad

Op een regenachtig en winderig Sportpark ‘t Meijerink behaalde FC Zutphen vanavond, in de inhaalwedstrijd tegen SV Waalstad, de titel van de eerste periode na een onbetwiste overwinning (4-0). FC Zutphen was veel sterker, won de meeste duels en gaf SV Waalstad nauwelijks de mogelijkheid de middellijn over te steken. Niet dat ze dat overigens heel erg van plan waren.

[ux_image id=”27628″ image_size=”original” caption=”true”]

[gap]

De blauwhemden speelden compact, dicht op elkaar op korte afstand van hun keeper en waren overduidelijk gericht op het beperken van de schade. Daar slaagden ze aanvankelijk wonderwel goed in, want het eerste doelpunt (Benjamin Roters) viel pas in de 30ste minuut. Daarvoor was er al wel gescoord in buitenspelpositie, had Luuk Meijer de paal geraakt, had Timon Kuiper met een vlammend schot de vuisten van de keeper getest en kopte een vrijstaande Benjamin Roters een voorzet over de goal. 1-0 was ook de ruststand.

Over het spel is verder te zeggen dat SV Waalstad beschikt over een aantal technisch vaardige spelers, die niet uitblonken in effectiviteit en dat FC Zutphen vaak te gretig speelde en daardoor wat slordig was in de passing. De harde wind en de felle regen zijn daar vast en zeker ook debet aan geweest.

In de tweede helft hield de kwaliteit van het voetbal aanvankelijk gelijke tred met het verder verslechterende weer. FC Zutphen wilde wel maar was vaak te slordig en SV Waalstad kwam niet verder dan tegenhouden. En als de Nijmegenaren er al in slaagden om uit te breken dan was er altijd nog de soeverein spelende verdediger ‘Snelle Jelle’ Macaré die die poging dan weer verijdelde. Hij werd dan ook gekozen tot man van de wedstrijd.

In de 69ste minuut brak David te Slaa de ban en knalde van grote afstand de bal achter de verbouwereerde keeper (2-0). Kennelijk was vanavond het schieten van afstand een beter middel om de vijandelijke linies te breken want Timon Kuiper schoot in de 80ste minuut van afstand de 3-0 binnen. En daarna knalde de ingevallen Zidane El Hadouchi vlak voor tijd op magistrale wijze de 4-0 in de bovenhoek.

Al met al een prima overwinning van een energiek FC Zutphen op een sportieve tegenstander met als resultaat het kampioenschap van de 1e periode. De overwinning van vanavond betekende eveneens de negende overwinning in deze competitie waarin nog geen puntenaverij werd opgelopen. Een mooi resultaat en daarvoor van deze kant de complimenten aan alle spelers en de staf.

Aanstaande zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen concurrent JVC Cuijk. De tegenstand zal dan vast en zeker van een andere orde zijn.

Opstelling FC Zutphen: Joey Wolsink, Hidde van Kalker (79. Hugo Groters), Hidde Ruessink, Jelle Macaré, Lucas Hengstenberg, Koen Hulleman (46. Mido Blok), David te Slaa, Luuk Meijer (83. Steye Kleijzen), Timon Kuiper, Niek Bakkerweerd (68. Zidane El Hadouchi) en Benjamin Roters (83. Sandro Bruil).

Verslag: René Bickes