blok-oranje-rood

FC Zutphen naar finale nacompetitie na winst op vv Renswoude

blok-oranje-rood

Er was dinsdagavond 14 juni, ondanks interlandvoetbal, een zeer grote publieke belangstelling op Sportpark ’ t Meijerink. De sfeer werd nog verhoogd door prachtig vuurwerk, waar bijna iedereen volop van genoot. Er waren ook veel supporters uit Renswoude, wat zorgde voor een schitterende ambiance.

[ux_image id=”30484″ image_size=”original” caption=”true”]

[gap]

Wervelende show van FC Zutphen in het eerste halfuur

FC Zutphen schoot uit de startblokken en zette meteen volop druk op de 2e klasser uit het midden van het land. Binnen 4 minuten was het raak na een prachtige aanval waar de hele voorhoede bij betrokken was. Jesse de Vries stond aan de basis, Benjamin Roters gaf afgemeten voor en Sem Veeger kopte keihard raak, 1-0. Even later moest doelman Jacco van Ginkel voor de 2e keer de bal uit het net halen. Maar dit doelpunt van Benjamin Roters werd afgekeurd wegens buiten spel, hetgeen zeer discutabel was.

FC Zutphen vergroot de voorsprong

Het middenveld met Timon Kuiper, Luuk Meijer en David te Slaa heerste soeverein, en achterin werd niets weggegeven. Sterker nog, FC Zutphen bezat met de sterk opkomende backs Koen Hulleman en Lucas Hengstenberg een krachtig wapen. Een 2e doelpunt kon dan ook niet uitblijven. Eerst was het Benjamin Roters, die de bal geblokt zag worden tot corner, na een goede mogelijkheid. Maar uit de slim genomen corner was het Jelle Macaré, die met een schitterende trap verdediger Hidde van Kalker bediende. Deze kopte in de 20e minuut prachtig raak, 2-0.

FC Zutphen verzuimt de voorsprong te vergroten

FC Zutphen had de wedstrijd al voortijdig in het slot kunnen gooien, maar verzuimde dat. Enerzijds door kansen te missen. Benjamin Roters stuitte op de goed keepende Jacco van Ginkel. En dat overkwam ook Sem Veeger, na een mooie solo. Anderzijds begon FC Zutphen slordiger te spelen. De passing kwam niet meer zo goed aan, en er werd te veel gelopen met de bal. Veel kansen kreeg Renswoude niet, maar was via Aslam Benbouker wel een paar keer dreigend.

Renswoude probeert wat terug te doen

Na de rust was er meer evenwicht in de wedstrijd. Renswoude viel volop aan. Maar de verdediging van FC Zutphen stond als een huis, en zat er steeds kort op. Een schot van Paul Daalmeijer ging net over het doel. Maar aan de andere kant had Timon Kuiper een grote kans toen hij alleen voor doelman Van Ginkel kwam. Kort daarna maakte de doelman een goede schuiver van Zidane El Hadouchi onklaar. En een prachtige aanval had beter lot verdiend, maar Mido Blok zag zijn schot net naast het doel verdwijnen.

FC Zutphen beslist de wedstrijd

Het was de man die het hele seizoen het meest stabiel was, David te Slaa, die de wedstrijd met het mooiste doelpunt van de avond besliste. Het was in de 83e minuut Jesse de Vries die een prachtige dieptepass gaf op David te Slaa, die op snelheid zijn directe tegenstander aftroefde. Vervolgens joeg hij de bal keihard en onhoudbaar in het dak van het doel. De halve finale was beslist. En FC Zutphen heeft nog 1 heel zware horde te nemen namelijk AGOVV uit Apeldoorn. Sem Veeger werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd, mede vanwege zijn sterke aanvalsspel.

Trainer Mark Horsman tevreden, ‘maar we zijn er nog niet’

Mark Horsman vond dat het team de afspraken uitstekend had uitgevoerd. De beslissende 3-0 liet wat te lang op zich wachten. De trainer waarschuwde echter voor te veel euforie. FC Zutphen is er nog niet, en zaterdag wacht nog een zware beproeving op neutraal veld.

Opstelling FC Zutphen: Joey Wolsink, Koen Hulleman, Jelle Macaré (75. Hidde Ruessink), Hidde van Kalker, Lucas Hengstenberg (80. Hugo Groters), Timon Kuiper (75. Noah Bolt), David te Slaa, Luuk Meijer, Sem Veeger (63. Mido Blok), Benjamin Roters (63. Zidane El Hadouchi), Jesse de Vries

Verslag: Gerjan Nijland

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door FC Zutphen (@fc_zutphen)

Vind ik leuk 8