FC Zutphen na rust ruim langs Sportclub Eefde: 6-0

FC Zutphen heeft de laatste wedstrijd voor de winterstop prima afgesloten door thuis ruim met 6-0 van Sportclub Eefde te winnen. FC Zutphen heeft 5 punten voorsprong op de nummer 2 SV Twello, met nog 2 wedstrijden te spelen in de 1e periode. Daarmee is de club goed op weg om de eerste prijs in dit seizoen te pakken.

IJskoud op Sportpark ’t Meijerink

De wedstrijd werd onder ijskoude omstandigheden gespeeld op een donkere en nevelige zaterdagmiddag. De led verlichting was daardoor geen overbodige luxe. FC Zutphen moest duidelijk nog op gang komen en speelde in een te laag tempo en vaak te slordig. Sportclub Eefde kwam daar door niet zwaar in de problemen mede door goed keeperswerk van Quinn Remmelink.

Diverse kansen voor FC Zutphen

Zidane el Hadouchi, die tot man van de wedstrijd werd uitgeroepen, en Michalis Spiridakis misten goede mogelijkheden. En aan de andere kant was het Mitch Elsman die net naast schoot. Vervolgens zorgde doelman Remmelink met een paar goede reddingen op acties van Benjamin Roters en Zidane El Hadouchi dat de nul gehandhaafd bleef. En vlak voor rust werd een doelpunt van FC Zutphen spits Benjamin Roters door scheidsrechter Geukemeijer wegens buitenspel afgekeurd. Aan het einde van de 1e helft greep doelman Remmelink opnieuw goed in, na schoten van Timon Kuiper en Mido Blok.

Kort na de rust de 1-0

Het was een prima genomen corner van Zidane el Hadouchi die de wedstrijd open brak in de 48e minuut. Hij schoot strak op Timon Kuiper, die met zijn goede traptechniek de bal via Michalis Spiridakis, die het doelpunt op zijn naam kreeg, in het doel werkte. Doelman Remmelink was dit keer kansloos. Kort daarna moest Eefde met 10 man verder na een rode kaart van Rik van Brugge, wegens aanmerkingen op de leiding.

Score wordt uitgebreid

Nadat Jesse de Vries een goede mogelijkheid had gemist, na aangeven van Benjamin Roters, werd het in de 64e minuut 2-0. Een prachtige actie van Zidane el Hadouchi bracht de bal bij Mido Blok, die van dichtbij kon scoren. Twee minuten later was er een beauty van een aanval opgezet door Timon Kuiper en Michalis Spiridakis die nu Jesse de Vries in staat stelden om wel te scoren, 3-0.

FC Zutphen loopt uit naar grote score

In de 74e minuut viel de 4-0 die begon bij Zidane el Hadouchi. Hij vond met een strakke pass Benjamin Roters. Deze was niet zelfzuchtig en stelde Jesse de Vries in staat om zijn 2e doelpunt te maken. De 5-0 maakte Benjamin Roters in de 85e minuut zelf, koppend na een uitstekende voorzet van Hidde van Kalker. En de 6-0 viel in de 87e minuut eveneens van Benjamin Roters, na goed voorbereidend werk van Floris de Boer.

Positief de winterstop in

Trainer Mark Horsman deelde na afloop mee dat het gehele team met een goed gevoel de winterstop in gaat, vanwege het feit dat de ongeslagen status gehandhaafd is gebleven. Na de rust werd snel orde op zaken gesteld, en dan is er ook nog het geluk dat je tegen 10 man komt te spelen. Er is nog geen prijs behaald, maar er is wel een goede basis gelegd voor het 2e gedeelte van het seizoen.

Opstelling FC Zutphen: Joey Wolsink, Hidde Ruessink (64. Hidde van Kalker), Kevin Ooms, David te Slaa, Hugo Groters (64. Koen Hulleman), Timon Kuiper, Michalis Spiridakis, Mido Blok (80. Sandro Bruil), Jesse de Vries (80. Ivan Staring), Benjamin Roters, Zidane el Hadouchi (74. Floris de Boer)