blok-oranje-rood

FC Zutphen medekoploper na 4-0 zege op Uni VV

blok-oranje-rood

FC Zutphen heeft zaterdag een verdiende 4-0 overwinning behaald op UNI VV uit Nijmegen, en voert daardoor samen met ESA en De Treffers de ranglijst aan in de 3e klasse A.

Het was routinier Joost van Vliet die met 2 doelpunten een belangrijk aandeel had in de winst en daardoor ook terecht tot man of the match werd benoemd.

De overige treffers kwamen van Jesse de Vries en Luuk Meijer. Het gaf wederom aan dat de doelpunten over diverse spelers in het team zijn verdeeld.

FC Zutphen speelde zaterdag zeker niet de beste wedstrijd in de afgelopen weken. Er werd te gehaast en te rommelig gespeeld, en ook toonden een aantal spelers niet de vorm en gretigheid van de afgelopen weken. Maar ook de tegenstander van FC Zutphen schiep weinig kansen, doordat men een zeer verdedigend concept hanteerde.

De verdediging werd daardoor weinig op de proef gesteld. Wel was de verovering van de bal in een vroeg stadium bij de Zutphenaren een sterk punt. Hierdoor konden de snelle voorwaartsen Jesse de Vries en Nathan Greven vlot bediend worden.

De eerste kans was daarom ook voor Jesse de Vries, die op snelheid langs zijn directe tegenstander ging, maar op doelman Dirk de Jong stuitte. Even later had Jesse de Vries pech dat zijn schot over ging na een goedlopende aanval met Nathan Greven.

In de 14e minuut viel de 1-0 door een afgemeten voorzet van de voet van Rik Vlutters, die Joost van Vliet koppend verzilverde.

Even later had Joost van Vliet opnieuw kunnen scoren, maar zijn kopbal op de voorzet van Rik Vlutters belandde net over het doel.

FC Zutphen bleef het proberen, maar was te onnauwkeurig in de opbouw en de afronding, waarbij te veel het eigen succes werd gezocht, met loopacties.

Vlak voor rust had Jelle Macare de 2-0 op zijn schoen, maar zijn schot na een voorzet van Jesse de Vries belandde net over het doel.

Na de rust probeerde FC Zutphen het 2e doelpunt te forceren. Maar verder dan 4 corners vlak na elkaar kwam men vooralsnog niet.

In de 51e minuut viel uit de 4e corner de 2-0. De bal belandde in eerste instantie tussen een aantal spelers, maar de terug springende bal werd door Joost van Vliet hard en zuiver raak geschoten.

In de 62e minuut kwamen Lars Huber en Luuk Meijer voor Jocko Koster en Sem Veeger.

De druk op de verdediging van Uni VV werd daardoor nog groter.

De 3-0 viel in de 69e minuut na een uitstekende combinatie tussen Nathan Greven en Jesse de Vries. Het was Jesse de Vries die het vonnis voltrok.

Daarna kwam in de 72e minuut Hidde Ruessink in het veld voor Hidde van Kalker.

Een prachtige aanval zorgde er voor dat Lars Huber alleen voor doelman de Jong op dook, maar deze stond prima op zijn post en wist de inzet te keren.

In de 75e minuut ging de doelman echter in de fout na een afstandsschot van Luuk Meijer. Het houdbare schot glipte door zijn vingers en verdween in de kruising.

Dat betekende de eindstand van 4-0.

De enige mogelijkheid van Uni Vv na de rust kwam van David Tas, maar hij schoot over.

FC Zutphen zal de komende tijd te maken krijgen met ploegen die volop gemotiveerd zijn om de koploper de punten afhandig te maken.

Opstelling FC Zutphen: Marijn Sangers, Joost van Vliet, Jocko Koster ( 62 Luuk Meijer), Hidde van Kalker ( 72 Hidde Ruessink), Khen Bakkerweerd, Jelle Macare, Rik Vlutters, David te Slaa, Sem Veeger ( 62 Lars Huber), Nathan Greven, Jesse de Vries.

GJN

Samenvatting FC Zutphen – Uni vv (4-0)
MotM Joost van Vliet na FC Zutphen – Uni vv (4-0)
Trainer Arthur Isselman na FC Zutphen – Uni vv (4-0)

Vind ik leuk 0