FC Zutphen lijdt eerste competitienederlaag met 4-3 in Dieren

Na een reeks van 11 wedstrijden zonder puntverlies, leed FC Zutphen dinsdagavond haar eerste competitienederlaag. In Dieren werd met 4-3 verloren van vv Dieren. Het was een enerverende wedstrijd, die van de eerste tot de laatste minuut boeide. FC Zutphen trof in vv Dieren een zeer sterke tegenstander die uiteindelijk verdiend aan het langste eind trok.

[ux_image id=”28157″ image_size=”original” caption=”true”]

[gap]

Oorzaak van de nederlaag

De gastheren uit Dieren hadden zich prima op dit duel voorbereid. Er was van beide clubs veel publiek aanwezig en er was veel sfeer door het prachtige vuurwerk op Sportpark Het Nieuwland. Het verschil tussen beide ploegen was direct merkbaar. Dieren begon scherp aan de wedstrijd. Bij FC Zutphen mopperden sommige spelers op scheidsrechter Van der Elst, wat niet terecht was, omdat deze een goede wedstrijd floot. FC Zutphen werkte hard, speelde bij vlagen goed, maar moest het mentaal afleggen tegen vv Dieren. De club speelde gedisciplineerd met een snelle omschakeling en een aantal individueel sterke spelers.

Een boeiend begin van de wedstrijd

Dieren begon meteen scherp aan de wedstrijd. Dat zorgde voor een goede mogelijkheid voor Tijn Gerritsen, waarbij de verdediging van FC Zutphen zwak in greep. De eerste kans van FC Zutphen had meteen een doelpunt moeten opleveren. Luuk Meijer miste jammerlijk na een goede actie en voorzet van Benjamin Roters. Even later greep doelman Jonne Olyslager goed in na een afgemeten voorzet van Benjamin Roters. Maar in de 9e minuut viel de 1-0 door de sterk spelende Gian Luca van der Wulp. Het begon met een foute pass bij FC Zutphen en daarna slecht ingrijpen achterin.

FC Zutphen komt terug

Aan de hand van de met afstand beste man bij FC Zutphen, David te Slaa, kwam FC Zutphen in de 20e minuut op gelijke hoogte. Hij zette de aanval zelf op en na een goede combinatie met Benjamin Roters liet hij doelman Olyslager kansloos, 1-1. FC Zutphen bleef echter moeite houden met de snelle omschakeling en individueel scherpe mannen uit Dieren. Siem Isselman stopte nog een inzet van Gian Luca van der Wulp. Maar in de 30e minuut was het opnieuw de verdediging die de fout in ging na een cornerbal. De goed in positie komende Wouter de Wit kopte ongehinderd raak, wat de 2-1 betekende.

FC Zutphen mist strafschop vlak voor de rust

Het spel golfde daarna op en neer. Benjamin Roters miste een goede mogelijkheid doordat hij de verkeerde keuze maakte om Niek Bakkerweerd niet aan te spelen, die in kansrijke positie stond. En aan de andere kant keerde Siem Isselman met moeite en met hulp van zijn verdedigers een inzet van Tijn Gerritsen. Vlak voor rust werd Niek Bakkerweerd onderuit getrokken na een goede aanval, wat een strafschop voor FC Zutphen op leverde. De anders zo trefzekere Benjamin Roters schoot iets te zacht in, waardoor doelman Jonne Olyslager, die de goede hoek uit zocht, kon redden. Ook de rebound van Luuk Meijer stopte hij voortreffelijk.

Dieren het meest effectief

Dieren toonde zich in het begin van de 2e helft het meest effectief. Nadat Benjamin Roters een grote kans had gemist, was het Andy Visser die met een prachtige kopbal in de 51e minuut voor de 3-1 zorgde. Even later had Dieren de hectische partij kunnen beslissen maar het schot van Milan Sanders ging net over. Trainer Mark Horsman greep in door 2 wissels toe te passen en meer aanvallende impulsen in de ploeg te brengen.

FC Zutphen vol op de aanval

FC Zutphen moest nu alle risico’s nemen en dat resulteerde in de 65e minuut in de 3-2 van Niek Bakkerweerd, na een goede individuele actie van Timon Kuiper. Dieren maakte echter slim gebruik door het gebrek aan organisatie bij FC Zutphen achterin. In de 70e minuut was het verschil weer 2 doelpunten na een goed uitgespeelde aanval, waarbij Wouter de Wit zijn 2e doelpunt maakte, 4-2. Het pleitte echter voor FC Zutphen dat men bleef strijden. En dat zorgde in de 77e minuut voor de 4-3 door Luuk Meijer. De aanvoerder van FC Zutphen rondde een prachtige aanval af met een schot keihard in de kruising.

VV Dieren houdt stand

FC Zutphen gooide nog eens alles op de aanval. Het tempo in deze wedstrijd bleef tot het eind toe hoog. Maar Dieren hield in deze fase stand mede dank zij sterk spel van het centrale verdedigingsduo. Verder dan een kans van Niek Bakkerweerd die op de doelman stuitte kwam FC Zutphen niet. Dat betekende het eerste puntenverlies in deze competitie. Schrale troost was, dat dit gebeurde tegen de beste ploeg die we tot nu toe hebben ontmoet.

Opstelling FC Zutphen: Siem Isselman; Hidde van Kalker (55. Koen Hulleman), Jelle Macaré, Hidde Ruessink (55. Sandro Bruil), Lucas Hengstenberg; Timon Kuiper, David te Slaa, Luuk Meijer; Niek Bakkerweerd, Benjamin Roters, Zidane El Hadouchi (77. Noah Bolt)

Verslag: Gerjan Nijland