blok-oranje-rood

FC Zutphen klopt Witkampers in oefenduel met 1-0

blok-oranje-rood

Op een koud, nat en winderig Sportpark ’t Meijerink heeft FC Zutphen dinsdagavond tweede klasser Witkampers uit Laren met 1-0 geklopt. Het was van beide kanten een zeer matige wedstrijd. Aanvaller Floris de Boer maakte na rust het enige doelpunt van de wedstrijd.

Weinig kansen in de 1e helft

In de 1e helft gebeurde er weinig. De enige hoogtepunten waren een knappe redding van doelman Joey Wolsink, toen de spits van de Witkampers na een goede aanval alleen op hem afstevende. En aan de andere kant was het Hidde van Kalker die zijn kopbal net over zag gaan. De ruststand was dan ook 0-0.

Floris de Boer scoort

De eindstand werd in de 55e minuut bepaald. Een goede aanval van FC Zutphen bracht Michalis Spiridakis, na een mooie dieptepass, alleen voor de doelman. Deze keerde in eerste instantie de inzet. Maar Floris de Boer stond op de goede plek door de rebound te verzilveren. Daarna waren er goede mogelijkheden voor de invallers Jesse de Vries, Zidane El Hadouchi en Timon Kuiper. Maar allen faalden in de afronding. Opvallend was verder een goede invalbeurt van Sten Kamerman. In de stand van 1-0 kwam geen verandering meer.

FC Zutphen nog steeds ongeslagen

Zowel in de competitie als in de oefencampagnes is FC Zutphen nog ongeslagen. Dat zijn prima resultaten. Komende zaterdag spelen we tegen eerste klasser SVZW in Wierden. Dan moeten de spelers vol aan de bak en zal het vertoonde spel van een ander niveau moeten zijn.

Opstelling FC Zutphen: Joey Wolsink (60. Siem Isselman), Hugo Groters, Hidde Ruessink, Hidde van Kalker (46. Timon Kuiper), Koen Hulleman, Kevin Ooms, David te Slaa, Michalis Spiridakis (60. Sten Kamerman), Floris de Boer (60. Jesse de Vries), Ivan Staring, Sandro Bruil (46. Zidane el Hadouchi)

Gerjan Nijland

Vind ik leuk 2