FC Zutphen klopt Uni VV maar kampioenschap gaat naar Dieren

FC Zutphen heeft in de laatste wedstrijd van het seizoen een 5-1 overwinning behaald op Uni VV, maar moet genoegen nemen met de 2e plaats in de competitie. Toch krijgt FC Zutphen nog een tweede kans op promotie, in de nacompetitie. VV Dieren werd kampioen door thuis met 3-0 te winnen van ESA, dat met lege handen staat. De gelukwensen gaan uit naar het succesvolle team van Dieren. FC Zutphen speelt zaterdag 11 juni thuis tegen SC Hoevelaken, periodekampioen van de 3e klasse B.

[ux_image id=”30145″ image_size=”original” caption=”true”]

[gap]

Veel sfeer op Sportpark ’t Meijerink

Er heerste een prachtige sfeer op het sportpark, door het mooie weer, het Ballfreunde toernooi dat plaatsvond en het schitterende vuurwerk. De publieke belangstelling was groot. FC Zutphen startte zonder routinier Jelle Macaré, die vader was geworden van zoon Samuel. FC Zutphen speelde meteen fel op de aanval. Een inzet van Jesse de Vries werd nog gekeerd door doelman Mark van der Haar. Maar in de daaropvolgende corner was het David te Slaa die in een kluwen van spelers het gaatje wist te vinden, 1-0 in de 8e minuut.

Wedstrijd vroeg beslist

In de 18e minuut was het Jesse de Vries die de eenzijdige wedstrijd vroegtijdig besliste. Na een goede solo stuitte hij op de doelman maar de terug springende bal werd door hem prima afgerond, 2-0. Daarna waren er nog goede mogelijkheden voor Zidane El Hadouchi, na goed voorbereidend werk van Koen Hulleman. Maar hij stuitte op de goed keepende Mark van der Haar. En ook Benjamin Roters en Timon Kuiper lieten goede mogelijkheden liggen.

FC Zutphen neemt gas terug na de rust

Nadat een goede actie van Benjamin Roters, die opnieuw door doelman van der Haar werd onderschept, was er een goede mogelijkheid van Quintin Marsman die net naast schoot. UnI VV probeerde in deze fase wat terug te doen mede door het slordige spel van FC Zutphen. David te Slaa kreeg een niet te missen kans na goed voorbereidend werk van Benjamin Roters en Jesse de Vries, maar faalde jammerlijk.

UNI VV komt terug

Na enkele wissels bij FC Zutphen, viel in de 67e minuut de 2-1. Invaller Jacco Brokking strafte zwak ingrijpen van FC Zutphen af en wist een gaatje te vinden in de Zutphen defensie. FC Zutphen deed er een flinke schep bovenop. Na goed doorzetten van Koen Hulleman kwam de bal bij Sem Veeger, die niet twijfelde en de bal hard in de kruising joeg. Dat betekende 3-1 in de 70e minuut, waarbij het verzet van Uni VV gebroken was.

Goed slotstuk van FC Zutphen

FC Zutphen sloot daarna het seizoen af met een tweetal mooie treffers. In de 82e minuut was het topscorer van de 3e klasse Benjamin Roters, die goed doorging na een dieptepass van Noah Bolt. Hij liet dit keer doelman van der Haar kansloos en maakte daarmee zijn 31e doelpunt. Jesse de Vries was attent in de 85e minuut toen hij een inzet van Luuk Meijer, die terugkwam van de keeper, doeltreffend afrondde, 5-1. David te Slaa werd daarna uitgeroepen tot man van de wedstrijd. FC Zutphen kan zich opmaken voor de clash met SC Hoevelaken a.s. zaterdag op Sportpark ’t Meijerink.

Opstelling FC Zutphen: Ezra Arends, Koen Hulleman (72. Noah Bolt), Hidde Ruessink, Hidde van Kalker, Lucas Hengstenberg (75. Stan Murray), Timon Kuiper (60. Sem Veeger), David te Slaa, Mido Blok (75. Khen Bakkerweerd), Jesse de Vries, Benjamin Roters, Zidane El Hadouchi (60. Luuk Meijer)

Verslag: Gerjan Nijland