FC Zutphen klopt Sportclub Eefde met duidelijke cijfers

FC Zutphen is vanmiddag op een zonovergoten sportpark de Wolzak niet in de problemen gekomen tegen Sportclub Eefde. De Zutphenaren wonnen met duidelijke cijfers en blijven daardoor ongeslagen. Eefde moet na deze nederlaag vrezen voor directe degradatie naar de 4e klasse.

Mooie ambiance en sfeer op de Wolzak

Bij aanvang van de wedstrijd ontving kampioen FC Zutphen bloemen van de thuisploeg en maakten de spelers een erehaag. Door het prachtige weer en het vele publiek was er daardoor een prachtige sfeer en ambiance op het sportpark in Eefde. Beide ploegen gingen er na de aftrap vol voor.

In het begin kansen over en weer

Zowel de thuisploeg als de bezoekers zochten vol de aanval. Een goede mogelijkheid van Jesse de Vries na een pass van Zidane el Hadouchi werd prima gestopt door doelman Calvin Warners. En aan de andere kant was het de rappe Julian Wolf, die met een paar goede acties zijn mede spelers trachtte te bereiken. FC Zutphen liet zich echter niet van de wijs brengen en was technisch de betere ploeg.

FC Zutphen op voorsprong

In de 15e minuut viel de 0-1. Een mooie aanval bracht de bal bij Benjamin Roters. Zijn harde schot kon nog door de doelman gekeerd worden. Maar Zidane el Hadouchi reageerde attent en schoot de 0-1 onhoudbaar binnen. Daarna miste Benjamin Roters een goede mogelijkheid, na een mooie aanval van de Zutphenaren. Eefde trachtte wat terug te doen via Mick Esselink, maar zijn schot ging voorlangs.

FC Zutphen verdubbelt de voorsprong

In de 27e minuut was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Een slim tikje van Jesse de Vries op Benjamin Roters zorgde er voor dat de spits in scoringspositie kwam. Die kans liet hij zich niet ontnemen en scoorde onberispelijk de 0-2. Daarna viel de wedstrijd wat stil. FC Zutphen deed het rustiger aan en Eefde wilde wel, maar kon de strijd niet naar zich toe trekken.

Aanvankelijk zelfde spelbeeld 2e helft

De 2e helft begon zoals de 1e helft eindigde. Eefde probeerde de aansluitingstreffer te forceren. Joost Alferink stuitte op doelman Ezra Arends. En aan de andere kant miste Benjamin Groters een goede kans na een voorzet van Zidane el Hadouchi. FC Zutphen maakte in deze fase de fout te veel de duels te zoeken. En Julian Wolf zag een buitenspelgoal afgekeurd worden. Trainer Mark Horsman voerde daarna wat wissels door.

FC Zutphen gooit wedstrijd in het slot

In de 69e minuut viel de beslissende 0-3. Het was Zidane el Hadouchi die een prima aanval via Mido Blok, Benjamin Roters en tenslotte een prachtige assist van Niek Bakkerweerd knap afmaakte. Daarna maakte Aleck Boeijink zijn debuut in het 1e elftal door er een kwartier voor tijd in te komen. Jesse de Vries en Mido Blok misten nog goede mogelijkheden. Maar in blessuretijd viel toch nog de 0-4 door Benjamin Roters. Hij maakte een prima dieptepass van Jesse de Vries knap af. FC Zutphen kwam zo toch nog aan een ruime overwinning. Door deze overwinning en de nederlaag van Be Quick Zutphen, is FC Zutphen nu ook winnaar van de 2e periode. Eefde zal de laatste 2 wedstrijden de volle winst moeten halen om niet rechtstreeks te degraderen.

Opstelling FC Zutphen: Ezra Arends, Hugo Groters, Hidde Ruessink (58. Niek Bakkerweerd), David te Slaa, Hidde van Kalker, Timon Kuiper (68. Sten Kamerman), Michalis Spiridakis, Mido Blok (75. Aleck Boeijink), Jesse de Vries, Benjamin Roters, Zidane el Hadouchi (75. Floris de Boer).