FC Zutphen klopt in eigen huis DVOV met 5-0

FC Zutphen heeft dinsdagavond de koppositie behouden door het bezoekende DVOV met 5-0 te kloppen. Naast de 3 punten werkten de Zutphenaren daarmee ook aan het doelsaldo dat aan het eind van de rit beslissend kan zijn. FC Zutphen kwam pas in de 38e minuut op voorsprong door een doelpunt van Mido Blok. Opvallende spelers waren man van de wedstrijd Jelle Macaré, invaller Benjamin Roters en doelman Ezra Arends die een prima wedstrijd keepte en vlak voor tijd een strafschop stopte.

[ux_image id=”29472″ image_size=”original” caption=”true”]

[gap]

Fanatiek aanvallend begin van FC Zutphen

FC Zutphen schoot uit de startblokken en zette meteen volop druk op de tegenstander. Ondanks het goede voetbal van DVOV kwamen zij er niet uit en werden ze gedwongen het accent op de verdediging te leggen. FC Zutphen benutte echter de kansen niet. Luuk Meijer schoot net over, Niek Bakkerweerd kopte over en Jesse de Vries kopte net naast. En een prachtige aanval via David te Slaa en Luuk Meijer werd door Jesse de Vries net naast gewerkt. Even later had Luuk Meijer moeten scoren, maar hij miste een enorme kans op de doellijn. En ook de goed leidende scheidsrechter Peezenkamp werkte niet mee. Hij weigerde de bal op de stip te leggen na een overtreding op Mido Blok. En ook Jelle Macaré stuitte na een mooie 1-2 op doelman Luca Brugman.

Twee cornerballen breken de wedstrijd open

Het was in de 38e minuut dat het 1e doelpunt viel. Een goed genomen corner van Mido Blok belandde in een kluwen van spelers, maar werd na het passeren van de doellijn pas door een verdediger van DVOV aangeraakt. FC Zutphen ging volop door. Een prachtige voorzet van Jelle Macaré werd door Zidane El Hadouchi knap ingeschoten maar doelman Brugman redde uitstekend. In de 43e minuut viel de 2-0. Opnieuw was het Mido Blok die de corner uitstekend nam en hoog voor het doel bracht. Jelle Macaré torende hoog boven iedereen uit en timede uitstekend. Daardoor kopte hij onhoudbaar binnen.

FC Zutphen bouwt voorsprong na de rust uit

Na een paar schermutselingen voor het doel van de gasten, bouwde FC Zutphen de voorsprong uit. In de 53e minuut schoot Jesse de Vries knap raak, na een mooie pass van Jelle Macaré. In de 60e minuut kwam Benjamin Roters in het veld voor Zidane El Hadouchi. Krap 4 minuten later zorgde de topscorer van deze klasse voor de 4-0. Met een mooie actie liep hij zijn directe tegenstander eruit en schoot hij knap raak.

Diverse wissels bij FC Zutphen

Omdat iedereen in de selectie hard nodig is, werd er volop gewisseld door trainer Horsman. Dat had mede tot gevolg dat er wat kansen ontstonden voor de bezoekers die enkele goede aanvallen op de mat legden. Doelman Arends greep goed in na een snelle aanval via Zico Sarucco. Maar het antwoord van FC Zutphen kwam in de 78e minuut. Opnieuw liet Benjamin Roters na een prachtige dieptepass zijn directe tegenstander zijn hakken zien, omspeelde doelman Brugman en schoot feilloos raak, 5-0.

Ezra Arends stopt een penalty

DVOV had niets meer te verliezen en kwam er aan het eind van de wedstrijd een paar keer goed uit. Dat had tot gevolg dat Ezra Arends moest ingrijpen nadat 1 van de voorwaartsen alleen voor hem op dook. Aangezien dat onreglementair gebeurde, wees scheidsrechter Peezenkamp resoluut naar de stip. De goed in de hoek geschoten strafschop door doelman Brugman, werd echter knap door Ezra Arends gekeerd. FC Zutphen bezit, mede dankzij keeperstrainer Soeresh Malaha, over 4 uitstekende keepers. Daardoor bleef het 5-0 en stuit FC Zutphen komende zaterdag om 14.30 uur op de volgende horde. Dan gaat men op bezoek bij de buren in Eefde.