FC Zutphen klopt DES Zwartsluis met 5-1

FC Zutphen is het nieuwe jaar goed begonnen door DES Zwartsluis in een oefenwedstrijd met 5-1 te verslaan. Meest opvallende spelers waren Floris de Boer met 2 doelpunten en Michalis Spiridakis met 1 doelpunt en 2 assists.

Pech voor Mido Blok

Mido Blok raakte al vroeg in de wedstrijd geblesseerd. De FC Zutphen middenvelder moest zich al na 5 minuten laten vervangen door Sandro Bruil. Na een goede actie liep hij een enkelblessure op, die hem waarschijnlijk minimaal een week zal kosten. FC Zutphen liet zich hierdoor echter niet van de wijs brengen.

Sterke 1e helft

FC Zutphen speelde een sterke 1e helft. Al na 8 minuten was het raak. Een goede pass van Michalis Spiridakis op Sandro Bruil zorgde voor een prima actie van de vleugelspits aan de buitenkant. Hij bracht de bal voor het doel, waarna Benjamin Roters kon binnentikken: 1-0. FC Zutphen speelde daarna een degelijke partij. Aanvoerder David te Slaa had volop controle op het middenveld. En achterin excelleerden Hidde van Kalker en Kevin Ooms.

Wedstrijd al in de 1e helft beslist

In de 28e minuut was er een goede combinatie tussen Ivan Staring en Floris de Boer, waarna laatstgenoemde de doelman van DES kansloos liet, 2-0. En in de 41e minuut viel het mooiste doelpunt. Een prima aanval zorgde voor een knappe voorzet van Hidde Ruessink. Deze werd prima onder controle gebracht door Michalis Spiridakis die vervolgens de bal in de kruising schoot, 3-0.

Matige 2e helft

Veel kansen hadden de gasten uit Zwartsluis nog niet gehad. Maar na de rust was het spel van FC Zutphen minder sterk. Hierdoor viel in de 57e minuut de 3-1 na een fout achterin bij FC Zutphen. In de 60e minuut kwamen Sten Kamerman en Zidane el Hadouchi in het veld. Dat zorgde voor wat meer spirit.

Twee goede doelpunten in het laatste kwartier

In de 79e minuut viel de 4-1. Een uitstekende actie van Michalis Spiridakis bracht Floris de Boer in stelling. De Zutphen aanvaller faalde niet en zorgde daarmee voor zijn 2e doelpunt. In de 85e minuut bekroonde Kevin Ooms zijn sterke spel met een doelpunt, 5-1. Hij kopte in na een voorzet van Michalis Spiridakis. De bal werd in eerste instantie gekeerd, maar in 2e instantie kopte hij alsnog raak. FC Zutphen speelt komende dinsdagavond, de volgende oefenwedstrijd, om 20.15 uur thuis tegen Witkampers.

Opstelling FC Zutphen: Joey Wolsink (60. Ezra Arends), Hidde van Kalker, Kevin Ooms, Hidde Ruessink, Koen Hulleman (60. Sten Kamerman), David te Slaa, Mido Blok (5. Sandro Bruil), (60. Zidane el Hadouchi), Michalis Spiridakis, Ivan Staring, Benjamin Roters (40. Hugo Groters), Floris de Boer