FC Zutphen in 9 minuten naar 0-3 nederlaag tegen vv Dieren

FC Zutphen heeft afgelopen zaterdag in de topper tegen vv Dieren een dure 0-3 nederlaag geleden. De eerste 9 minuten bepaalden het resultaat en het verdere verloop van de wedstrijd. Het slim spelende Dieren sloeg in die eerste fase genadeloos toe. FC Zutphen kwam niet meer in de wedstrijd. Enerzijds vanwege pech, anderzijds ook vanwege een gebrek aan scherpte. Dit heeft ongetwijfeld bijgedragen aan het scoreverloop.

[ux_image id=”28960″ image_size=”original” caption=”true”]

[gap]

Desastreus begin voor FC Zutphen

In de 5e minuut viel de 0-1 voor Dieren. Een vrije trap op het doel van Zutphen had tot gevolg dat doelman Ezra Arends de bal niet goed onder controle kreeg en Rick Verlaan kon scoren.
Twee minuten later viel de 0-2, opnieuw via een vrije trap. Deze was lastig te controleren omdat de straffe wind dwars over het Zutphen veld stond. Het diagonale schot van Milan Sanders belandde pardoes in de kruising.
En of dat nog niet genoeg was viel in de 9e minuut de 0-3. De verdediging van FC Zutphen, nog niet van de schrik bekomen, greep veel te slap in bij een actie van Gian Luca van der Wulp. Zijn pass op Teun van Uum werd meteen door de Dieren spits afgestraft.

FC Zutphen pakt de draad goed op

Ondanks dit horror scenario pakten de Zutphenaren met goed veldspel toch de draad op. Een prachtige dieptepass op Benjamin Roters bracht de Zutphen spits in de 16 meter. Net toen hij wilde uithalen, werd hij onderuit gehaald. Scheidsrechter Van der Lei liet echter doorspelen. Koen Hillen van vv Dieren raakte tijdens deze actie geblesseerd en werd vervangen. Daarna werd het spel vertraagd door diverse blessures van de kant van Dieren. Men trachtte zo het tempo van de Zutphenaren eruit te halen. Jammer was het dat deze blessuretijd aan het eind van de 1e helft niet werd meegeteld.

Enkele goede mogelijkheden

FC Zutphen probeerde er ondanks deze tegenslagen het beste van te maken. Een schot van Niek Bakkerweerd belandde net over het doel via doelman Jonne Olijslager. Even later was het Jesse de Vries, de meest dreigende aanvaller in de 1e helft. Hij zag zijn schot via de lat over gaan. Kort daarna was er een goede actie van Jesse de Vries die de bal bij Benjamin Roters bracht. Maar de Zutphen spits miste helaas.

Sterk begin van FC Zutphen in de 2e helft

De technische staf van FC Zutphen vond het niet nodig in de rust wissels door te voeren. Daar had men gelijk in, want het veldspel bleef goed en Dieren kwam niet meer aan aanvallen toe. De Zutphenaren probeerden een doelpunt te forceren. Maar Timon Kuiper zag zijn schot net naast gaan. En Jesse de Vries net over. Daarna was het Jelle Macare die een vrije kopkans kreeg, na een prachtige aanval, die hij zelf op zette. Benjamin Roters gaf hem een afgemeten bal, maar ook de routinier van FC Zutphen had het vizier niet op scherp. Dat gold ook voor de andere routinier, Luuk Meijer, die zijn technisch goede spel niet met een doelpunt kon bekronen. Hij schoot, in kansrijke positie staande, te zacht in.

FC Zutphen valt volop aan maar Dieren verdedigt goed

FC Zutphen probeerde na dit goede eerste kwartier een doelpunt te forceren. Met de aanvallende impulsen van verdediger Koen Hulleman, die een goede wedstrijd speelde, werd het regelmatig gevaarlijk. Achterin had FC Zutphen nu wel de zaken goed onder controle, mede ook door Hidde van Kalker die een goede 2e helft speelde. Dieren gaf echter, onder leiding van de ervaren Radjindher Banwari, weinig kansen weg.

FC Zutphen blijft kansen missen

De kansen die ontstonden werden door de Zutphenaren om zeep geholpen. Niek Bakkerweerd schoot in het zijnet, nadat hij zich knap had vrij gespeeld. Een schot van Mido Blok belandde over het doel na een goede aanval. Een kopbal van Benjamin Roters stuitte op de goed keepende Olijslager. Jesse de Vries schoot net naast. Ook Benjamin Roters stuitte met zijn kopbal op doelman Olijslager, die deze tot corner verwerkte. En helaas zag ook Zidane el Hadouchi zijn schot over gaan.

Aan de andere kant greep doelman Ezra Arends goed in na een goede actie van Tijn Gerritsen. Aan de stand veranderde echter niets meer. Dieren wordt de ploeg met de minste verliespunten en FC Zutphen blijft met een forse kater achter.

Opstelling FC Zutphen: Ezra Arends, Koen Hulleman, Jelle Macare ( 67. Mido Blok), Hidde van Kalker, Lucas Hengstenberg ( 78. Khen Bakkerweerd), Timon Kuiper ( 67. Zidane el Hadouchi), David te Slaa, Luuk Meijer, Niek Bakkerweerd, Benjamin Roters, Jesse de Vries.

Verslag: Gerjan Nijland