FC Zutphen in 2e ronde Achterhoek Cup na winst op Concordia

FC Zutphen heeft dinsdagavond een verdiende 1-3 overwinning behaald bij 3e klasser Concordia zonder een geweldige partij te spelen. De doelpunten waren echter bijzonder mooi om te zien.

Matig begin FC Zutphen

FC Zutphen kwam moeizaam op gang doordat men niet tot goede combinaties kwam en de thuisploeg het eerste half uur flink weerstand bood. Doelman Ezra Arends had geluk dat een afstandsschot op de lat belandde. En aan de andere kant was het Koen Hulleman die net naast schoot na een goede aanval. Veel meer viel er in die 1e fase niet te genieten.

FC Zutphen op achterstand

In de 25e minuut viel de 1-0 voor Concordia. Achterin, waar het niet echt lekker stond, werd FC Zutphen op snelheid geklopt en was doelman Arends kansloos toen de spits van de thuisploeg alleen voor hem op dook. Daarna kwam FC Zutphen wat beter in het spel, wat resulteerde in enkele goede combinaties.

Goed slot van de 1e helft

In de 32e minuut viel de verdiende gelijkmaker. Een prachtige aanval van achteruit via Mido Blok en Timon Kuiper bracht de bal bij Zidane el Hadouchi. Met een uitstekend geplaatste bal schoot hij onhoudbaar de 1-1 binnen. In de 39e minuut viel de 1-2 na een goed genomen corner van Zidane el Hadouchi. Spits Benjamin Roters kopte, tussen 2 tegenstanders in staand, knap raak.

Snel beslist na de rust

In de 50e minuut viel de 1-3. Ook dit was een prachtig doelpunt. Benjamin Roters zag de doelman iets te ver voor zijn doel staan en met een slimme boogbal van afstand schoot hij raak. Daarna trof Zidane el Hadouchi nog de paal. En aan het eind van de wedstrijd waren er nog goede mogelijkheden voor Jesse de Vries en Ivan Staring. Maar zij kwamen helaas niet tot scoren.

Matig einde

FC Zutphen zal de komende wedstrijden uit een ander vaatje moeten tappen. Want ondanks dat de tegenstand niet zo sterk was, werd er achterin niet sterk gespeeld. Op het middenveld werd de bal veel te veel gebracht en werd er te weinig samengespeeld en te snel het eigen succes gezocht. En dat terwijl die kwaliteiten zonder meer in het team zitten. Bij vlagen laat men mooie aanvallen zien, maar het team is te wisselvallig. Ook de passing is vaak te slordig. Komende competitie wedstrijden moet rekening worden gehouden met super gemotiveerde tegenstanders en zal er een betere teamprestatie op de mat gelegd moeten worden.

Opstelling FC Zutphen: Ezra Arends, Hugo Groters (60. Hidde van Kalker), Kevin Ooms, Hidde Ruessink, Koen Hulleman, Timon Kuiper (46. Jesse de Vries), David te Slaa, Mido Blok (70. Ivan Staring), Michalis Spiridakis, Benjamin Roters (70. Sandro Bruil), Zidane el Hadouchi