FC Zutphen herstelt zich knap door 1-3 zege bij Eerbeekse Boys

FC Zutphen heeft zich zaterdag goed hersteld van de nederlaag tegen VV Dieren. Ze hebben Eerbeekse Boys thuis met 1-3 verslagen. FC Zutphen speelde met veel passie en inzet en bij vlagen verzorgd voetbal. Dat was niet gemakkelijk op het moeilijk bespeelbare veld. De gastheren uit Eerbeek boden felle tegenstand. Toch had FC Zutphen met een groter verschil kunnen winnen. Dat FC Zutphen verzuimde dit te doen, is het enige verwijt dat ze gemaakt kan worden.

[ux_image id=”29105″ image_size=”original” caption=”true”]

[gap]

Zwak begin van FC Zutphen

FC Zutphen had niet geleerd van de zwakke beginfase tegen Dieren. Ook nu begon de ploeg zwak aan de wedstrijd. Eerbeek ging er meteen vol voor en dat resulteerde in de 3e minuut in de 1-0 van Rob Hebben. Hij slalomde door de slecht ingrijpende verdediging van FC Zutphen heen. Onze doelman Ezra Arends, die een prima wedstrijd zou keepen, was kansloos. FC Zutphen moest daardoor vol aan de bak, maar had moeite met het veld en de felle tegenstand.

Knappe doelpunten van Zidane El Hadouchi en Timon Kuiper

Nadat Zidane El Hadouchi eerst overschoot, rondde hij een voorzet van Timon Kuiper in de 25e minuut knap en beheerst af. Daardoor viel de verdiende gelijkmaker. In de 30e minuut was het de goed spelende Timon Kuiper die de 1-2 aantekende. Het was een prachtig doelpunt uit een goed genomen corner van Lucas Hengstenberg. Timon Kuiper schoot de bal in een keer binnen.

Sterk spel van FC Zutphen

Na het tweede doelpunt was FC Zutphen heer en meester. Niek Bakkerweerd won al zijn duels. Helaas verzuimde hij te scoren na een goede loopactie van Jesse de Vries. Ook Timon Kuiper en Zidane El Hadouchi misten goede mogelijkheden. De Eerbeekse keeper Rob Schutte keepte bovendien een prima partij. Aan de andere kant was er nog een goede mogelijkheid voor Danny van Dijk, maar onze doelman Arends greep ook hier goed in.

Veel kansen na rust, maar slechts 1 doelpunt

FC Zutphen stapelde na rust de ene kans op de andere. In de 52e minuut was het Niek Bakkerweerd die de 1-3 binnen schoot na een mooie aanval via Luuk Meijer en Jesse de Vries. Daarna greep doelman Schutte goed in, nadat Jesse de Vries alleen voor hem opdook. Even later was het Zidane El Hadouchi die een prima mogelijkheid had. Helaas werd zijn inzet door doelman Schutte net corner getikt. Jesse de Vries miste opnieuw na een uitstekende aanval. Alleen voor doelman Schutte wist hij het net niet te vinden. Een goed schot van David te Slaa werd eveneens door doelman Schutte onschadelijk gemaakt. Desondanks nam FC Zutphen de 3 punten mee naar de Hanzestad en blijft het volop meedoen in de strijd om het kampioenschap.

Opstelling FC Zutphen: Ezra Arends; Hidde van Kalker, Jelle Macaré,  Hidde Ruessink, Lucas Hengstenberg; Timon Kuiper (70. Mido Blok), David te Slaa, Luuk Meijer; Jesse de Vries, Niek Bakkerweerd (78. Sandro Bruil), Zidane El Hadouchi.

Verslag: Gerjan Nijland