blok-oranje-rood

FC Zutphen doet goede zaken en wint bij DVOV met 0-4

Foto: Hans ten Brinke

FC Zutphen speelde vandaag na een 0-0 ruststand een sterke 2e helft, waarin DVOV in Rozendaal met 0-4 werd geklopt. Doordat koploper VIOS Vaassen verloor, heeft FC Zutphen goede zaken gedaan in de strijd om de koppositie. Komende week thuis tegen Sportclub Brummen kan FC Zutphen bij een overwinning koploper worden.

Aantrekkelijke 1e helft

Beide ploegen maakten er een aantrekkelijke 1e helft van. DVOV, onder leiding van de uitstekend spelende middenvelder Melly Husband, gaf voetbaltechnisch haar visitekaartje af. FC Zutphen moest continu alert zijn. Achterin speelden de teruggekeerde Hidde van Kalker, Hugo Groters en Kevin Ooms een sterke partij. Een goede combinatie tussen Jesse de Vries en Benjamin Roters liep, kort na het begin, stuk op doelman Jesper Klarenbeek.

Veel druk van FC Zutphen

FC Zutphen liet de bal steeds goed rondgaan, waarbij de vaardige middenvelders Mido Blok en Michalis Spiridakis een sterke rol vervulden. Trainer Mark Horsman gaf na afloop aan dat het tempo wat te laag lag, waardoor de vleugelspitsen Jesse de Vries en Floris de Boer, die de geblesseerde Zidane el Hadouchi prima verving, moeilijk bereikbaar waren. Timon Kuiper had pech dat zijn vrije trap van zeker 20 meter net naast het doel belandde. De rust ging daardoor met de bekende brilstand in.

Prachtige openingstreffer

Het eerste gevaar kwam van de thuisploeg. Een van richting veranderd schot werd uitstekend door doelman Joey Wolsink gekeerd. Maar daarna was het FC Zutphen wat de klok sloeg. Een geweldige steekpass van Michalis Spiridakis bracht de bal bij Jesse de Vries. Deze speelde zich vrij, diagonaal voor het doel. Maar vanuit een lastige hoek doelpuntte hij knap raak, 0-1 in de 50e minuut. De ban was gebroken en 2 minuten later lag de 0-2 achter doelman Klarenbeek. Het was topscorer Benjamin Roters, die alleen voor de doelman opdook en raak schoot na een slimme bal van Jesse de Vries.

Sterk spelend FC Zutphen

DVOV trachtte wat terug te doen. Een goed opgezette aanval bracht Bas Heezen in stelling. Maar hij schoot net over. FC Zutphen dicteerde daarna de wedstrijd en in de 63e minuut viel de 0-3. Mido Blok onderschepte de bal knap en soleerde door de verdediging van de thuisploeg waarna hij de doelman kansloos liet. Sandro Bruil zag daarna zijn inzet net naast gaan. En Floris de Boer kopte net naast na een afgemeten voorzet van Michalis Spiridakis.

Floris de Boer bepaalt de eindstand

Het was uitstel van executie. In de 80e minuut viel de 0-4. Opnieuw was het Michalis Spiridakis die aan de basis stond. Dit keer gaf hij een mooie pass op Floris de Boer, die met een hard schot raak schoot. Hij bekroonde zijn sterke wedstrijd daarmee met een fraaie treffer.

FC Zutphen niet ongeschonden uit de strijd

Ondanks dat het een goed geleide en sportieve wedstrijd was, kwam FC Zutphen niet ongeschonden uit de strijd. Benjamin Roters liep een flinke enkelblessure op en Jesse de Vries moest zich kort voor tijd laten vervangen vanwege een hamstring blessure. Werk aan de winkel dus voor de medische verzorging.

Milan Klaver debuteert in de hoofdmacht

Opnieuw was er een jeugdspeler die debuteerde in de hoofdmacht. Nu was het Milan Klaver, zoon van oud 1e elftalspeler en voormalig prof Ruben Klaver, die inviel. Zijn eerste balcontact was meteen een splijtende pass op Michalis Spiridakis. Ook een speler waar FC Zutphen de komende jaren hopelijk nog veel plezier aan kan beleven.

Opstelling FC Zutphen: Joey Wolsink, Hidde van Kalker, Kevin Ooms (75. Hidde Ruessink), Hugo Groters, Timon Kuiper (75. Koen Hulleman), David te Slaa, Michalis Spiridakis, Mido Blok (82. Stan Murray), Floris de Boer, Benjamin Roters (60. Sandro Bruil), Jesse de Vries (82. Milan Klaver)

Gerjan Nijland

Vind ik leuk 9

Artikel delen

Reageren

Abonneer
Hou me op de hoogte van
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Wat vind jij van dit bericht? Laat een reactie achter.x