FC Zutphen boekt na uitstekende 2e helft een 1-5 winst op OVC ’85

FC Zutphen heeft als koploper in de 3e klasse A de eerste vuurproef in Oosterbeek goed doorstaan. Na een matige 1e helft, die werd afgesloten met een 1-0 achterstand, wisten de Zutphenaren in een uitstekend gespeelde 2e helft de score om te buigen. Daardoor is FC Zutphen na 4 wedstrijden samen met ESA uit Arnhem koploper met 10 punten. Scheidsrechter Yilanci floot de soms emotionele wedstrijd goed, en FC Zutphen liet zich niet van de wijs brengen en speelde een volwassen partij.

OVC kwam prima uit de startblokken met technisch goed verzorgd spel, waarbij spits Jesper Onck en Kaiber en Arjan Intezar aan toonden balvaardige spelers te zijn.

FC Zutphen had de pech dat men al na 6 minuten middenvelder Rik Vlutters moest missen na een fel duel om de bal waarbij hij hard in aanraking kwam met medespeler Hidde Ruessink en een neusblessure op liep. Voor hem kwam Sem Veeger in het veld, die als vleugelspits ging spelen en Lars Huber een linie naar achteren ging.

FC Zutphen had in de 1e helft moeite met de tegenstander die via Vincent van Weelden een goede mogelijkheid kreeg, maar naast schoot.

Daarna kregen de Zutphenaren een aantal goede kansen omdat ze met verzorgd combinatiespel een doelpunten trachtten te forceren.

Jesse de Vries miste net, na een goede actie van Lars Huber, en even later was het Lars Huber die over schoot na opnieuw een goede aanval.

Even later wederom een prachtige aanval via Lars Huber, Nathan Greven en Sem Veeger, waarna doelman Rene Gerrist na een mooie safe de inzet van Nathan Greven wist te keren.

Even later was het ook Jesse de Vries die de prima keepende Gerrist op zijn weg vond na een goede pass van Hidde Ruessink.

FC Zutphen had in deze fase een doelpunt verdiend, maar deze viel aan de andere kant.

Sem Veeger maakte in de 16 meter een overtreding, die velen niet zagen, maar wel scheidsrechter Yilanci. Hij legde de bal op de stip, en Stijn van der Weerd schoot via doelman Sangers raak.

Dat betekende de 1-0 in de 36e minuut.

OVC putte daar moed uit en bijna was het 2-0, maar spits Jesper Onck miste een dot van een kans.

De Zutphenaren hielden echter het hoofd koel en met name het centrale duo bestaande uit aanvoerder David te Slaa en Hidde van Kalker speelden een uitstekende wedstrijd.

Dat gold ook voor middenvelder Luuk Meijer, die heel weinig balverlies had en met zuivere passes zijn medespelers bediende.

Na de rust speelde FC Zutphen vol op de aanval, met goed verzorgd spel.

Een hard schot van Luuk Meijer na een prima pass van Khen Bakkerweerd stuitte opnieuw op de goede doelman Gerrist. Even later werd een inzet van Nathan Greven tot corner verwerkt. Jesse de Vries had even later voor eigen succes moeten gaan, maar hij gaf de bal af, waarna de kans verkeken was.

Daarna was er een harde botsing tussen Jesse de Vries en doelman Rene Gerrists, maar beiden konden gelukkig na enig oplapwerk weer verder.

FC Zutphen bleef goed voetballen en dat had eindelijk in de 63e minuut resultaat.

Een prachtige dieptepass van Luuk Meijer op Jesse de Vries had tot gevolg dat deze zijn tegenstanders er uit liep en voor zette op Lars Huber die onberispelijk raak schoot, 1-1.

OVC trachtte wat terug te doen, maar een goede actie van Jesper Onck werd in de kiem gesmoord door Khen Bakkerweerd.

Daarna kwam in de 65e minuut Jelle Macare in het veld voor Hidde Ruessink.

In de 70e minuut scoorde FC Zutphen de 1-2. En opnieuw stond Luuk Meijer aan de basis. Hij bracht Jesse de Vries in stelling en deze legde keurig af op zijn maatje Nathan Greven die voor de verdiende voorsprong zorgde.

De tegenstand van OVC was gebroken, en dat was extra het geval na de 2e gele kaart die Fabian van Grootveld ontving na een forse charge op Nathan Greven.

De emoties liepen soms wat hoog op, maar scheidsrechter Yilanci hield op een goede, rustige en consequente wijze de wedstrijd onder controle.

In de 78e minuut viel de 1-3 door Sem Veeger. Hij rondde een goede pass van Jesse de Vries met een vlammend schot knap af.

Het was daarna alleen nog FC Zutphen dat voetbalde.

Nathan Greven werd in de 16 meter onderuit gehaald, en Jesse de Vries benutte de penalty in de 83e minuut feilloos, 1-4.

En in de 90e minuut bekroonde Sem Veeger een goede invalbeurt met de 1-5 door een doelpunt die erg leek op die van Luuk de Jong tegen Noord Ierland.

FC Zutphen won daardoor iets geflatteerd, maar wel verdiend tegen een goede tegenstander uit Oosterbeek.

Opstelling FC Zutphen: Marijn Sangers, Joost van Vliet, Hidde van Kalker, David te Slaa, Khen Bakkerweerd, Hidde Ruessink ( 65. Jelle Macare), Luuk Meijer, Rik Vlutters ( 6. Sem Veeger), Jesse de Vries, Nathan Greven, Lars Huber.