FC Zutphen bindt ook VV Oeken aan de zegekar: 4-0

FC Zutphen behaalde vandaag een verdiende 4-0 overwinning op het bezoekende VV Oeken. FC Zutphen rukt daarmee op naar de 2e plaats op de ranglijst, achter VIOS Vaassen. Benjamin Roters was met een hattrick de man van de wedstrijd bij FC Zutphen.

Vervelende blessure Zidane El Hadouchi

Linkerspits Zidane El Hadouchi moest al na 7 minuten het veld verlaten na een ongelukkige bodycheck van zijn tegenstander. Daarbij was overigens geen opzet in het spel. Zidane hield er een flinke blessure aan het gezicht aan over. Daarvoor had FC Zutphen volop druk gezet op de tegenstander. Benjamin Roters kreeg een goede mogelijkheid, maar schoot naast.

Vrij laat 1e doelpunt

FC Zutphen moest zich na de wissel van Zidane El Hadouchi door Sandro Bruil even wat herpakken. Het overwicht had in de 28e minuut succes. Het was Timon Kuiper die met een prachtig geplaatst schot in de benedenhoek de goed keepende doelman Zalmai Ahman kansloos liet. Jesse de Vries had daarvoor de bal prima teruggelegd en zo Timon Kuiper in staat gesteld om te scoren: 1-0.

Sterke fase FC Zutphen

Even later schoot Benjamin Roters net naast na een goede pass van Jesse de Vries. Maar in de 36e minuut was het opnieuw raak. Nu faalde Benjamin Roters niet. Hij werd op een slimme wijze vrij gespeeld door, de zich van zijn tegenstander wegdraaiende Mido Blok, waarna hij onhoudbaar de 2-0 tegen de touwen joeg. Korte tijd later opnieuw een prachtige aanval van FC Zutphen. Jesse de Vries was het eindstation, maar hij stuitte op de uitstekend ingrijpende Zalmai Ahman.

Beslissing van de wedstrijd

In de 39e minuut viel de dik verdiende 3-0. Oeken was nog niet gevaarlijk geweest voor het doel van FC Zutphen. Het was Benjamin Roters, die een niet eens zo gemakkelijke bal van Jesse de Vries prachtig aannam en vervolgens de doelman met een prima geplaatst schot kansloos liet. De opzet van de aanval was opnieuw te danken aan Mido Blok.

Hattrick pal na de rust

In de 49e minuut viel de 4-0, wat de eindstand bleek te worden. Het was Benjamin Roters die met een effectvolle bal de doelman passeerde en zo voor een hattrick zorgde. De pass was van Michalis Spiridakis. FC Zutphen probeerde een grotere overwinning te bewerkstellingen, maar de mannen uit Oeken verdedigden zich goed. Waar mogelijk probeerden ook zij een doelpunt op de counter te forceren. FC Zutphen speelde wat te slordig om de score op te voeren. Er waren nog mogelijkheden voor Benjamin Roters, Jesse de Vries en Kevin Ooms, maar in de stand kwam geen verandering meer.

Opstelling FC Zutphen: Joey Wolsink, Hidde Ruessink, Kevin Ooms, Hugo Groters, Timon Kuiper, David te Slaa, Michalis Spiridakis, Mido Blok, Jesse de Vries, Benjamin Roters, Zidane el Hadouchi (7. Sandro Bruil)