FC Zutphen bekert door na 2-0 overwinning op Tubantia

FC Zutphen heeft dinsdagavond op een leeg sportpark ’t Meijerink een knappe 2-0 overwinning behaald op het 2 klassen hoger spelende Tubantia. Daarmee plaatst FC Zutphen zich voor de 3e ronde van de KNVB beker.

[ux_image id=”26235″ image_size=”original” caption=”true”]

[gap]

Aantrekkelijke openingsfase

FC Zutphen, dat David te Slaa en Zidane El Hadouchi wegens ziekte en doelman Joey Wolsink wegens andere verplichtingen miste, zocht meteen brutaal de aanval. In de 9e minuut was het direct raak door een prima actie van Hidde van Kalker die de bal onderschepte en een uitstekende pass gaf op Benjamin Roters. De FC Zutphen spits speelde zijn directe bewaker uit en knalde de 1-0 in de touwen. Nadat Tubantia van de schrik bekomen was herpakte men zich en onder leiding van de sterk spelende aanvoerder Qays Shayesteh werd FC Zutphen onder druk gezet.

Uitstekende keepende Siem Isselman

Enkele minuten na de openingsgoal lag de bal op de stip na een gemakkelijk gegeven strafschop. Siem Isselman werd de man of the match nadat hij de hard ingeschoten bal van Gilian Renssen prima uit zijn doel ranselde. Hij zou daarna nog een paar cruciale reddingen verrichten. Dit temeer omdat Tubantia na de gemiste strafschop er nog een flinke schep bovenop deed. FC Zutphen kwam flink onder druk te staan, maar doelman Isselman redde na een razend snel uitgevoerde aanval. Daarna nam FC Zutphen het initiatief weer over doordat het middenveld onder leiding van de sterk spelende Luuk Meijer steeds meer grip op de wedstrijd kreeg.

FC Zutphen vergroot de voorsprong

In de 30e minuut viel de niet onverdiende 2-0. Na opnieuw een goede aanval, die in eerste instantie afgeslagen leek, was het Niek Bakkerweerd die met een schitterend doelpunt de voorsprong verdubbelde. Met een prachtige omhaal, tussen diverse spelers in, verdween de bal in de kruising. Tubantia probeerde de bakens te verzetten en kreeg mogelijkheden via Qays Shayesteh en Jort Zengerink, maar zij vonden doelman Isselman op hun weg, die prima ingreep.

FC Zutphen pakt opnieuw het initiatief

Na de rust was het opnieuw FC Zutphen dat sterk begon. De ploeg trachtte met snel combinatiespel de wedstrijd definitief te beslissen. In de 52e minuut werd Benjamin Roters vervangen door Timon Kuiper. Die stelde Niek Bakkerweerd in de gelegenheid om te scoren, maar hij stuitte op de doelman. Even later was het Timon Kuiper die na een mooie aanval eveneens op de doelman stuitte. En aan de andere kant greep doelman Isselman uitstekend in nadat Jort Zengerink alleen voor hem op dook. Timon Kuiper had daarna pech dat zijn doelpunt in 2e instantie werd afgekeurd wegens buitenspel, op aanraden van de grensrechter.

FC Zutphen brengt verse krachten in

In de 65e minuut kwam Steye Kleijzen voor Lucas Hengstenberg, die er met kramp af moest. En 10 minuten later kwamen Max Oostendorp en Stan Murray voor Mido Blok en Koen Hulleman. Hidde Ruessink haalde daarna een inzet van Qays Shayesteh knap van de lijn, waarbij hij nog in aanraking kwam met de doelpaal. En aan de andere kant werd er opnieuw een doelpunt wegens buitenspel afgekeurd, deze keer van Niek Bakkerweerd. Timon Kuiper had de wedstrijd 10 minuten voor tijd moeten beslissen, na een prima voorzet van Niek Bakkerweerd. Hij schoot echter over. Maar in de 2-0 stand kwam geen verandering meer. FC Zutphen had zo een prima generale voor de komende 4 cruciale competitiewedstrijden.

Opstelling FC Zutphen: Siem Isselman, Hidde van Kalker, Jelle Macaré, Hidde Ruessink, Khen Bakkerweerd, Koen Hulleman (75. Stan Murray), Luuk Meijer, Mido Blok (75. Max Oostendorp), Lucas Hengstenberg (65. Steye Kleijzen), Niek Bakkerweerd, Benjamin Roters (52. Timon Kuiper)