Eclatante overwinning FC Zutphen op Eerbeekse Boys

In de eerste thuiswedstrijd van het seizoen deed het team van trainer Arthur Isselman nadrukkelijk aan klantenbinding. Eerbeekse Boys werd ruimschoots verslagen. Met de rust was het nog 3-0. In de tweede helft werd de voorsprong uitgebreid naar 9-0.

Vooraf lagen er nog veel vragen. In de voorbereiding werd er in de oefen- en bekerwedstrijden vaak mooi gevoetbald en boekte de jonge ploeg goede resultaten. De eerste competitiewedstrijd vorige week verliep echter teleurstellend. Ternauwernood werd er één punt meegenomen uit Groesbeek. Vandaag gaven de jongens op de vele vragen een helder antwoord. Ja, we kunnen goed voetballen en ja, we zijn heel fit en ja, we geven met elkaar alles tot de laatste minuut. Met deze ruime overwinning als resultaat.

Vanaf het begin zette Zutphen veel druk naar voren. Eerbeek kreeg nauwelijks tijd voor de opbouw. De opdracht was snel te scoren, zodat de tegenstander niet het gevoel zou krijgen in de wedstrijd te komen. In de eerste 5 minuten waren er al 5 kansen op een goal. In de 6de minuut viel de eerste treffer. De super snelle Jesse de Vries onderschepte een terugspeelbal naar de keeper en scoorde vanuit een moeilijke hoek (1-0). In de 10de minuut ontstond de 2-0 uit een prachtige aanval, waarbij Nathan Greven, die zelf in scoringspositie stond, de bal slim aflegde op de opgestoomde Jesse de Vries, die de bal goed binnentikte.

De 3-0 kwam van de voet van Lars Huber die afrondde naar weer een mooie aanval over rechts. Voor de rust kwamen er nog een paar kansen die niet werden benut. Eerbeekse boys probeerden wat ze konden, maar tot echte kansen leidde dit niet. Daarvoor was de tegenstand te groot. Het waren immers niet alleen de voorhoede spelers en de middenvelders van FC Zutphen die zich lieten gelden. Achterin werd er, met veel inzet en energie, geconcentreerd verdedigd.

In de tweede helft nam FC Zutphen geen moment gas terug. Het thuispubliek, dat de laatste jaren niet erg verwend was geweest, werd getrakteerd op een waarlijke voetbal show. In de minuten 46, 56, 60, 62, 74 en 75 vielen de treffers van de voeten van respectievelijk Nathan Greven, Sem Veeger, Rik Vlutters, wederom Nathan, David te Slaa en Lars Huber.

Een mooi resultaat van deze jonge vriendenploeg, waarvan een groot deel kortgeleden nog speelde in de JO 19-1. Nathan Greven werd na afloop gekroond tot man of the match voor zijn niet aflatende ijver en mooie acties en goals. Een eervolle vermelding is er zeker ook voor David te Slaa en Lars Huber, zonder de overige spelers te kort te willen doen. Uiteindelijk behaal je een dergelijk resultaat immers alleen als je als team bereid bent om je voluit in te zetten.

De spelers kunnen terugkijken op een goede voetbalmiddag. Er heerste achteraf enige teleurstelling over het feit dat de dubbele cijfers niet zijn gehaald. Daarvoor werden er te veel kansen niet benut en bleek een uitstekende keeper van Eerbeek een te grote sta in de weg.

Opstelling FC Zutphen: Marijn Sangers(k), Jan van der Mark (63 Hidde Ruessink), Hidde van Kalker, Joost van Vliet, (45 Jocko Koster), Khen Bakkerweerd, David te Slaa, Rik Vlutters (73 Jelle Macaré), Lars Huber, Jesse de Vries, Nathan Greven en Sem Veeger.