Het zag er aan het einde van de 2e helft totaal niet meer naar uit dat FC Zutphen met 3 punten huiswaarts zou vertrekken. De ploeg speelde meer tegen zichzelf dan tegen ESA. Maar in de 80e minuut was het invaller en jeugdspeler Sandro Bruil die aan de rechterkant werd diep gestuurd. Hij legde terug op David te Slaa. De captain van FC Zutphen stond niet eens in zo’n gunstige positie. Maar met zijn uitstekende traptechniek schoot hij de bal precies daar waar hij moest komen: in de bovenhoek. Het was de verlossende treffer, waardoor FC Zutphen in deze competitie nog steeds zonder puntverlies is.

Foto: Hans ten Brinke

Veel jeugdspelers in actie

Door de afwezigheid van veel basisspelers deed trainer Mark Horsman een beroep op een aantal jeugdspelers. Zo was er een basisplaats voor Noah Bolt en viel Ivan Staring in de 2e helft in. De pas 18-jarige Siem Isselman verdedigde het doel als vervanger van de ervaren Joey Wolsink. Hij deed dat voortreffelijk en hield zijn ploeg met een paar prachtige reddingen op de been. Maar ook de andere jongens lieten zich van hun goede kant zien waaronder debutant Sandro Bruil met zijn beslissende voorzet.

Enerverend begin

Op het moeilijk bespeelbare veld ontstond meteen een fel duel, waarbij FC Zutphen de bovenliggende partij was. Spits Niek Bakkerweerd schoot in de openingsfase over het doel na een goede actie vanaf links van Zidane El Hadouchi. Aan de andere kant was het Bambi Bambi die zijn schot door doelman Isselman gekeerd zag worden. Maar FC Zutphen bleef gevaarlijk met goed voetbal, waarbij Niek Bakkerweerd de onderkant van de lat raakte na een goede voorzet van Zidane El Hadouchi.

FC Zutphen komt op voorsprong

Door een goede opbouw van achteruit, die vaak begon bij Jelle Macaré, bleef FC Zutphen gevaarlijk. Dat resulteerde in de 20e minuut in de 0-1. Zidane El Hadouchi veroverde knap de bal en passte op Niek Bakkerweerd die dit keer de doelman kansloos liet. Aan de andere kant was er een geweldige redding van doelman Isselman na een goed genomen vrije trap. Maar FC Zutphen had de wedstrijd kunnen beslissen na een uitstekende kans van Zidane El Hadouchi na prima voorbereiding van Timon Kuiper.

FC Zutphen houdt ESA in de wedstrijd

Nadat Daan Willemsen een goede mogelijkheid had gemist, viel in de 25e minuut de 1-1. Tom Titarsolej schoot onhoudbaar binnen nadat de FC Zutphen verdedigers elkaar onvoldoende rugdekking gaven. Daarna misten Niek Bakkerweerd en Timon Kuiper goede mogelijkheden en zou het steeds moeilijker worden voor FC Zutphen om de 3 punten mee naar Zutphen te nemen.

Zwakke 2e helft van FC Zutphen

Het werd in de 2e helft van kwaad tot erger. De Zutphenaren hanteerden veel te veel de lange bal, kwamen niet meer aan opbouw toe en speelden erg slordig. ESA kreeg goede mogelijkheden maar vond steeds doelman Isselman op zijn weg. Nadat Niek Bakkerweerd een goede maar moeilijke kans had gemist en ook de spitsen van ESA het lieten af weten, leek de wedstrijd op een gelijkspel af te stevenen. David te Slaa zorgde echter met zijn prachtige doelpunt toch nog voor een feestje bij de Zutphenaren. Daarmee kreeg men wat te veel, maar niemand maalde daar uiteindelijk nog om.

Opstelling FC Zutphen: Siem Isselman; Hidde van Kalker, Hidde Ruessink, Jelle Macaré, Lucas Hengstenberg; Koen Hulleman (60. Sandro Bruil), David te Slaa (c), Noah Bolt, Timon Kuiper (70. Ivan Starink); Niek Bakkerweerd, Zidane El Hadouchi (60. Mido Blok)

Verslag: Gerjan Nijland

Vind ik leuk 0

Gerelateerde artikelen

Abonneer
Hou me op de hoogte van
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Wat vind jij van dit bericht? Laat een reactie achter.x
We gebruiken cookies die helpen om onze website goed te laten presteren. Als je onze site bezoekt gaan we er vanuit dat je dat goed vindt.
Feedback
Feedback
Jouw mening telt! We streven naar een top website. Jouw feedback is daarom waardevol. Wat vind je van fczutphen.nl?
Wat wil je kwijt over de website of een onderdeel daarvan?
Volgende
Laat je e-mailadres achter als we contact met je op mogen nemen over jouw feedback.
Terug
Verzenden
Bedankt voor je feedback!