Achterhoek Cup avontuur ten einde voor FC Zutphen

FC Zutphen speelde op dinsdagavond 22 maart de uitwedstrijd tegen zondag 2e klasser sc Varsseveld in de achtste finales van de Achterhoek Cup. Trainer Mark Horsman gebruikte de wedstrijd om een aantal basisspelers rust te gunnen. Daardoor kregen enkele jeugdspelers en spelers die de afgelopen periode minder speelminuten maakten de kans zich te laten zien.

[ux_image id=”28311″ image_size=”original” caption=”true”]

[gap]

Blessure Zidane

In het begin van de wedstrijd werd er van beide kanten afgetast. Op het mooie kunstgrasveld werd er goed gecombineerd. Sc Varsseveld was veel aan de bal maar kon niet echt gevaarlijk worden. De uitvallen van FC Zutphen waren meer dreigend, maar konden helaas niet verzilverd worden. In de 24ste minuut liep Zidane El Hadouchi een zware blessure op aan zijn standbeen bij een schot op doel. Hij is voor onderzoek naar het ziekenhuis is gebracht. De komende dagen moet blijken wat de schade is. We hopen dat het meevalt.

Vlak voor rust 1-0

Het jonge team van FC Zutphen bood tegen het goed spelende Varsseveld goed weerstand en kon een paar keer met uitvallen gevaarlijk doorkomen. De van een langdurige blessure teruggekeerde Jesse de Vries en de ingevallen Sandro Bruil waren hier nadrukkelijk bij betrokken. In de laatste minuut van de eerste helft kwam de linksbuiten van Varsseveld goed door en gaf de bal aan de ervaren Cas Kemperman, die vanaf 16 meter onberispelijk inschoot. Dat was een domper voor de mannen uit Zutphen, die zich toch zo kranig hadden geweerd.

Twee snelle tegengoals na rust

Direct na de aftrap van de tweede helft ontstonden er 2 identieke situaties waarbij FC Zutphen balverlies leed op het middenveld en de aalvlugge ingevallen rechtsbuiten van Varsseveld kon opstomen. De eerste keer zette hij met een prachtige kap FC Zutphen doelman Ezra Arends op het verkeerde been en kon hij scoren. De tweede keer legde hij slim af op de meegelopen spits die de bal simpel kon intikken, 3-0.

Eretreffer Timon Kuiper

Ondanks deze domper bleef FC Zutphen de aanval zoeken. Varsseveld toonde zich een geroutineerde ploeg die goed controle hield over de wedstrijd. Het laatste kwart van de wedstrijd was FC Zutphen duidelijk de betere ploeg. Zij dicteerden het spel en probeerden uit alle macht iets terug te doen. Dit resulteerde in een doelpunt van Timon Kuiper die een strak schot van richting veranderd zag worden waardoor de keeper van sc Varsseveld kansloos was: 3-1. Dit was uiteindelijk ook de eindstand van een sportieve partij die goed geleid werd door scheidsrechter Kaya uit Silvolde.

Voldoende vertrouwen

Feitelijk kun je zeggen dat FC Zutphen de partij vanavond verloor door concentratieverlies rond de pauze, in een wedstrijd waarin het zeker niet minder was dan sc Varsseveld. Voor het vervolg van de competitie, te beginnen met de thuiswedstrijd van a.s. zaterdag tegen ZZC ’20, geeft dit voldoende vertrouwen, zeker wanneer de ervaren spelers weer meer speeltijd krijgen.