blok-oranje-rood

In memoriam: Tonnie Groot Hulze

blok-oranje-rood

Ons bereikte het intens droeve bericht dat in alle vroegte donderdagmorgen 9 maart jl. op 63 jarige leeftijd is overleden

Tonnie Groot Hulze

Lid van Verdienste

De afgelopen jaren kreeg Tonnie te kampen met een alsmaar afnemende gezondheid.
De strijd tegen zijn ziekte, die hij tot het laatst toe vol overgave heeft gestreden, was door hem uiteindelijk niet meer te winnen.

FC Zutphen is Tonnie heel veel dank verschuldigd voor het vele goede dat hij in al die jaren FC Zutphen heeft geschonken.
Zijn benoeming tot Lid van Verdienste was dan ook een uiting van erkentelijkheid hiervan.

Eind jaren 70-tig kwam Tonnie als speler over van de v.v. Harfsen. Hij wist bij W’SSS door te dringen tot de A-selectie en speelde zijn wedstrijden in zowel het eerste als het tweede elftal van Wilhelmina SSS.
Toen Tonnie stopte met het selectie-voetbal, stortte hij zich vol overgave op het trainerschap.
Hij trainde zowel jeugdteams, alsook de tweede selectie van W’SSS.
Ook enkele buurtverenigingen mochten profiteren van zijn trainingskwaliteiten.

Zijn actieve voetbalcarrière zette hij voort bij de toenmalige veteranen. Hij beschouwde die periode als het hoogtepunt in zijn voetbalcarrière, hetgeen menig speler van dit roemruchtig team, van harte kon onderschrijven.

Tonnie met zijn gezin waren in deze periode zeer enthousiaste deelnemers aan ‘De Pinksterkampen voor Veteranen’, gehouden in Rheeze, Warnsveld, Barchem, Lochem en op de Vlinderhoeve in … Harfsen.
Dat hij bij zijn afscheid van de veteranen werd opgenomen in het ‘Gilde van Ex-Veteranen’ heeft hij zeer weten te waarderen.
Na deze periode ontstond er een kaartclub van ex-veteranen: Huib, Jan, Hans, Piet en Tonnie. Tot op de dag van vandaag leggen zij tweewekelijks hun kaartje. Ook hieraan beleefde Tonnie tot het laatst toe veel genoegen.

Al in de tijd van W’SSS was Tonnie betrokken bij allerlei bouwactiviteiten. Zijn professionele vakmanschap stelde hij regelmatig ten dienste van de club.

Het was dan ook niet verwonderlijk dat Tonnie gevraagd werd zijn kwaliteiten in te zetten in de nieuw opgerichte ‘bouwcommissie’, die de opdracht van het toenmalige bestuur kreeg de nieuwbouw op het Meijerink, gestalte te geven.
We mogen Tonnie, samen met Ben Henrix, gerust de grote kartrekkers van het eerste uur noemen.

Uiteindelijk is mede door de grote inzet van Tonnie, naast de vele anderen, ondanks de vele bezuinigingen, en dientengevolge de telkens weer nieuwe wijzigingen die moesten worden doorgevoerd, de prachtige accommodatie op Sportpark ’t Meijerink gerealiseerd kunnen worden.

Door zijn afnemende fysieke gesteldheid verminderde gaande weg zijn betrokkenheid bij de club.
De meeste aandacht ging in de afgelopen periode dan ook voornamelijk uit naar zijn voetballende kleinkinderen.

We wensen Irma, de kinderen en de kleinkinderen, en alle naaste familieleden, alle sterkte toe die nodig is om dit grote verlies te kunnen dragen.

In de Omarming in Zutphen is er op dinsdag 14 maart om 19.00 uur gelegenheid tot condoleren. Op woensdag 15 maart vindt om 14.30 uur de crematie eveneens in de Omarming plaats.

Namens bestuur en leden van FC Zutphen,
Hans van Bel,
voorzitter

Vind ik leuk 0