blok-oranje-rood

In Memoriam Tijmen Sietsma

blok-oranje-rood

Na een periode van afnemende gezondheid is op 85-jarige leeftijd overleden oud-voorzitter en erelid van FC Zutphen

Tijmen Jilt Sietsma

Als voorzitter en bestuurslid is Tijmen bepalend geweest voor de vereniging over twee bestuursperiodes. Een bestuurder pur sang met een grote betrokkenheid, richtinggevend en bepalend in belangrijke kwesties binnen de vereniging.

Een markante persoonlijkheid met een werkwijze die in alle opzichten helder en duidelijk genoemd mag worden. De fusie tussen VV Hercules en Wilhemina SSS naar de nieuwe vereniging WHCZ in 1996 is een voorbeeld, waarbij de inbreng van Tijmen leidend is geweest. Verder is Tijmen betrokken geweest en heeft hij het fundament gelegd voor de huidige accommodatie van FC Zutphen.

Als liefhebber van voetbal was hij ook na zijn afscheid als bestuurder in 2005 vaak aanwezig op het sportcomplex. Tijmen refereerde er met regelmaat aan dat zijn kijk op het voetbal niet veel mocht voorstellen. Toch was hij een groot liefhebber van de voetbalsport, en waren zijn leiderschapskwaliteiten en communicatieve vaardigheden heel groot.

FC Zutphen en haar fusiepartners zijn Tijmen daarom heel veel dank verschuldigd voor zijn grote inzet en betrokkenheid bij de vereniging.

We wensen de familie Sietsma dan ook veel sterkte toe in de komende periode.

Namens bestuur en leden van FC Zutphen
Gerjan Nijland
Hans van Bel

In overleg met de familie plaatsen we de rouwkaart op onze website. Klik op onderstaande afbeelding voor een groter formaat.

Vind ik leuk 0