blok-oranje-rood

In memoriam: Piet Brandsma

blok-oranje-rood

Het bestuur van FC Zutphen ontving het verdrietige bericht dat op woensdag 27 oktober op 83-jarige leeftijd is overleden

Piet Brandsma

* 21 augustus 1938  † 27 oktober 2021

Toen Piet Brandsma in Zutphen begon met een aantal verkooppunten van benzine, raakte hij al snel betrokken bij voetbalclub Wilhelmina SSS. De zaterdagclub, spelend op het Helbergen, is één van de clubs waaruit FC Zutphen later is ontstaan. Eind jaren 80 werd Piet Brandsma voorzitter van Wilhelmina SSS. Als voorzitter heeft Piet veel werk verricht om de prestatiecultuur binnen de club te bevorderen.

Na zijn voorzitterschap heeft Piet zich ingezet om Wilhelmina SSS – en later WHcZ en FC Zutphen – meer financiële armslag te geven. Bijvoorbeeld door het werven van sponsoren. Met zijn bedrijf Brand Oil was Piet jarenlang hoofdsponsor en een belangrijke steunpilaar voor onze club. En later is via zoon Cor Brandsma en schoonzoon Arjen Sietsma de sterke band tussen Brand Oil en FC Zutphen blijven bestaan.

Op 27 augustus 2013 werd de tribune van FC Zutphen geopend. Oud-voorzitters Tijmen Sietsma en Piet Brandsma hadden daarbij, met de onthulling van een plaquette, een belangrijke rol.

We zijn dankbaar voor alles wat Piet Brandsma voor onze club heeft betekend. We wensen de familie Brandsma alle sterkte toe bij het verwerken van dit grote verlies.

Bestuur FC Zutphen

Vind ik leuk 0