Met veel verdriet, maar met ons hart vol dankbaarheid voor alles wat hij voor onze club heeft betekend, ontvingen we het bericht dat op woensdag 20 oktober is overleden ons Lid van Verdienste

Henk Nijland

* 17 april 1952  † 20 oktober 2021

Henk was een betrokken vrijwilliger. Na zijn eigen actieve voetbalperiode verwierf hij binnen en ver buiten de club al snel bekendheid als Mister Internet TV. Ruim 18 jaar filmde Henk de wedstrijden van het 1e elftal van eerst WHcZ en later FC Zutphen. Het leverde Henk de titel Lid van Verdienste van onze vereniging op. En op 22 juni jl. ontving Henk de Vriendenloterij Passieprijs, als dank voor al zijn inzet voor onze club.

In 2003 maakte Henk in de stromende regen zijn debuut met filmen en samenvatten van wedstrijden. Dat gebeurde bij de gewonnen kampioenswedstrijd Achilles Enschede – WHcZ. Dankzij het werk van Henk kunnen spelers, supporters en volgers van onze club de hoogtepunten van deze wedstrijd tot op de dag van vandaag terugkijken.

WHcZ was in die tijd uniek met het aanbieden van samenvattingen via de website, met Henk daarbij als drijvende kracht. Met zijn kennis en kunde zocht hij steeds naar verbeteringen op gebied van geluid en de beeldkwaliteit. Het werd zijn grote passie en hij stak er veel uren in. Al snel filmde Henk namens FC Zutphen Internet TV nog veel meer wedstrijden, activiteiten en bijzondere momenten rondom onze club. Het terugkijken van de mooie beelden werd voor veel (oud) leden en volgers van FC Zutphen een fijne en luxe gewoonte.

Maar Henk was meer dan alleen Internet TV. Hij was sociaal, betrokken en attent. Maar ook bescheiden over zijn eigen prestaties. Hij hielp zijn club graag. Bijvoorbeeld achter de bar op de woensdagavond, waarbij hij zorgde voor een lekker biertje en hij de tijd nam voor een gezellig praatje.

Henk kampte afgelopen jaren regelmatig met gezondheidsklachten. Sinds afgelopen zomer werd duidelijk dat het een strijd was die hij niet meer kon winnen.

FC Zutphen verliest in Henk een clubman, een geweldige vrijwilliger en een fijn mens. We wensen zijn familie en vrienden veel sterkte in deze moeilijke periode.

Bestuur FC Zutphen

Vind ik leuk 0

Gerelateerde artikelen

Abonneer
Hou me op de hoogte van
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Wat vind jij van dit bericht? Laat een reactie achter.x
We gebruiken cookies die helpen om onze website goed te laten presteren. Als je onze site bezoekt gaan we er vanuit dat je dat goed vindt.
Feedback
Feedback
Jouw mening telt! We streven naar een top website. Jouw feedback is daarom waardevol. Wat vind je van fczutphen.nl?
Wat wil je kwijt over de website of een onderdeel daarvan?
Volgende
Laat je e-mailadres achter als we contact met je op mogen nemen over jouw feedback.
Terug
Verzenden
Bedankt voor je feedback!