blok-oranje-rood

In memoriam: Chris Wortel

blok-oranje-rood

Op donderdag 13 juni 2024 overleed geheel onverwacht op 74 jarige leeftijd onze oud hoofdsponsor

Chris Wortel

Chris overleed tijdens een vakantie in Frankrijk, waar hij samen met zijn echtgenote Anki vertoefde. De familie Wortel is al vele jaren nauw betrokken bij onze club. We willen de familie, als leden en bestuur, condoleren met dit plotselinge en grote verlies van hun echtgenoot, vader en grootvader.

Oud hoofdsponsor

Chris was eind jaren 90 zeer actief voor WHcZ (Wilhelmina Hercules combinatie Zutphen), de voorloper van FC Zutphen. Met zijn bedrijven Nawon, Rath & Doodeheefver en Wortel en Van der Eijnden was Chris shirt- en hoofdsponsor. Ook maakte hij deel uit van de bouwcommissie die zich bezig hield met de verhuizing van Helbergen naar ’t Meijerink. Chris stond bekend om zijn grote kennis van zaken. Hij gaf vooral adviezen op financieel en fiscaal gebied.

Actief gezin

Ook zijn echtgenote Anki was in die periode actief voor de club. Zij maakte vele jaren deel uit van het bestuur en was verantwoordelijk voor de portefeuille jeugdzaken. Beide zonen Eelco en Freek speelden eerst in de jeugd en later in de seniorenselectie.

Veel binding met de club

De binding met onze club is er nog steeds. Eelco is al jaren voorzitter van de Technische Commissie van FC Zutphen. En de kleinkinderen van Anki en Chris – Lola, Hessel, Sofia en Lex – voetballen allemaal in de jeugd bij FC Zutphen.

Veel sterkte gewenst

We willen de familie Wortel veel kracht en sterkte toewensen in deze voor hen zo moeilijke tijd, waarbij er, door het overlijden van Chris, voor Anki, de kinderen en kleinkinderen een grote lege plaats is gevallen.

Als Chris in Nederland is, zal ook de datum van de rouwplechtigheid bekend worden.

Namens bestuur en leden van FC Zutphen,

Gerjan Nijland
Voorzitter

Vind ik leuk 58