blok-oranje-rood

Ook de begeleiding en vrijwilligers mogen weer ‘om het echie’

blok-oranje-rood

Tientallen FC Zutphen teams speelden gisteren weer eens een echte wedstrijd. Maar na maanden van veel trainen en onderlinge oefenpotjes mochten ook de trainers, leiders en grensrechters weer eens ‘om het echte’ in actie komen. Ze genoten daar zichtbaar van!

[ux_gallery ids=”22953,22952,22951,22954,22950,22949″ style=”none” type=”slider” columns=”1″ depth_hover=”2″ slider_nav_style=”circle” slider_nav_color=”light” auto_slide=”5000″ image_hover=”glow”]

Foto’s: Hans ten Brinke

Begeleiding

Opstelling maken, tactiek afstemmen, wat laatste kleine aanwijzingen. Of een flinke peptalk om hun team goed aan de wedstrijd te laten beginnen. Aan de trainers en leiders was goed te merken dat ze de wedstrijden om de Regio Cup serieus namen. Logisch natuurlijk. Maar naast hun serieuze wedstrijdvoorbereiding was er ook tijd voor wat goede grappen. Plezier maken bij het voetballen is minstens zo belangrijk. Dat geldt natuurlijk ook voor de grensrechters. Goed opletten of de bal over de lijn is, wel of geen buitenspel? Ook de grensrechters konden hun scherpte weer eens testen.

Goed voor elkaar

En ondertussen heeft de teambegeleiding ook een belangrijke rol bij het welzijn van hun team. En voor elkaar. Loopt alles zoals het moet? Is alles geregeld? Heeft iedereen drinken? Dankzij Dick Vosselman komt er bij elk veld drinken voor de spelers. En er is koffie of thee voor de begeleiding. Met zijn wagen bereikt ome Dick razendsnel alle uithoeken van het sportpark. Zo is hij er ook als eerste bij als er een blessure is op 1 van de velden.

[ux_gallery ids=”22958,22957″ style=”none” type=”slider” columns=”1″ depth_hover=”2″ slider_nav_style=”circle” slider_nav_color=”light” auto_slide=”5000″]

[gap]

Perfect geregeld

Alles voor elkaar en perfect geregeld. Precies zoals het moet. Maar dat is niet vanzelfsprekend. Bedankt vrijwilligers, in welke functie dan ook, dat jullie het voetballen voor de jeugd mogelijk maken. FC Zutphen: lekker voetballen. Goed voor elkaar.

Vind ik leuk 0