blok-oranje-rood

Bestuurslid Pepijn toont zijn veelzijdigheid en conditie

blok-oranje-rood

Dat het bestuur van FC Zutphen sportief is aangelegd, is bij veel mensen wel bekend. Zo traint voorzitter Herman Tuininga nog wekelijks met zijn voetbalvrienden. En Bertjan Maasdam kan niet wachten tot de 45+ competitie weer wordt hervat. Hun collega bestuurder Pepijn van Schaardenburgh liet zaterdag zien dat ook hij zeer sportief is.

Pepijn, bestuurslid voetbalzaken, was een verrassende deelnemer aan de circuittraining van FC Zutphen 1 en 2. Het is al een tijd geleden dat hij zelf actief voetbalde. Maar sporten doet hij wel geregeld. Soepeltjes mikte Pepijn met de bal op de pionnen. En ogenschijnlijk moeiteloos liep hij mee met de duurloopjes rondom het sportpark. Hoewel…

Pepijn, hoe was het om met de selectie mee te trainen?

‘Het was een geweldige ervaring. Wat mij betreft is het zelfs voor herhaling vatbaar. Al heb ik me wel flink uit moeten sloven. Aan het einde van de tweede ronde kwam het zuur opzetten. Maar ik ging door en voelde me uitgedaagd door het team om mezelf te verbeteren. Er zit nog wat ruimte voor verbetering’.

[ux_image id=”20638″ image_size=”original” caption=”true”]

[gap]

Hoe kwam je op het idee om mee te doen?

‘De spelers van ons 1e elftal zien hun seizoen in het water vallen. Ook missen ze door de situatie het contact met elkaar. Ik vond het een mooi moment om van dichtbij te zien hoe het met ze gaat. En hoe kun je dat beter doen dan door te vragen of je een keertje mee mag doen? Arthur en Ido vonden het goed’.

Hoe werd er op je deelname gereageerd?

‘Volgens mij vonden de spelers het wel leuk. Ik zelf in ieder geval wel. Het was geweldig om de jongens samen plezier te zien hebben. En ik wil er ook mee laten zien dat we er samen voor moeten gaan. Samen blijven we werken aan het verwezenlijken van onze droom. Zij op het veld en ik als bestuurslid voetbalzaken. Maar met het zelfde doel: promoveren. Ik weet dat we dat kunnen!’

Vind ik leuk 0