blok-oranje-rood

Leden PSC te gast bij bierbrouwerij Chamaven

blok-oranje-rood

Afgelopen vrijdag heeft een groep van ongeveer 20 leden van de Promotion Support Club van FC Zutphen een bezoek gebracht aan de Zutphense bierbrouwerij Chamaven. Het werd een gezellige avond waarbij de PSC zeer gastvrij werd ontvangen door de brouwers van Chamaven. Op het programma stond een heerlijke en leerzame bierproeverij en een interactieve quiz. Het werd nog lang gezellig!

Te gast bij bierbrouwerij Chamaven

Chamaven is ontstaan door een uit de hand gelopen hobby van 4 vrienden. Robbert en Axel hebben ons deze avond verteld over hoe hun passie bierbrouwen is uitgegroeid van het brouwen in een schuur, tot de indrukwekkende brouwerij die ze nu op de Mars hebben. Voorzien van prachtige ketels en een volautomatische vulmachine. Tijdens het verhaal werden wij voorzien van verschillende glazen speciaal bier en een passend hapje bij elk bier. Robbert en Axel zijn met Chamaven sponsor van FC Zutphen. Maar hun band gaat verder. Als voetbalvaders staan ze regelmatig langs de lijn om hun kinderen te zien voetballen. Ook doen ze allebei een aantal werkzaamheden als vrijwilliger.

Quiz en rondleiding

Na het verhaal van de brouwers, konden we met onze telefoon deelnemen aan een interactieve quiz die op groot scherm werd gepresenteerd. Deze quiz stond uiteraard helemaal in het teken van bier. Halverwege de quiz werd een volgend proef biertje ingeschonken. De winnaar van de quiz mocht een Chamaven bierpakket in ontvangst nemen. Tot slot kregen we een rondleiding door de brouwerij. Hier werd verteld hoe het hele brouwproces in zijn werk gaat. Welke stappen er worden genomen tot het bier wordt afgevuld in de fles. We mochten ook het bier uit een aantal ketels proeven. Wij kijken terug op een hele mooie avond.

Sluit je ook aan bij de PSC?

De PSC heeft momenteel ongeveer 100 leden. Door lid te worden van de PSC draag je bij aan diverse projecten en activiteiten binnen FC Zutphen, die financieel door de PSC worden ondersteund. Voorbeelden zijn: het led scorebord bij veld 2, de verbouwing van de bar, de game corner in de kantine en de nieuwe koffiehoek. Ook dragen wij bij aan de realisatie van het pannaveld. Voor 25 euro per half jaar ben je lid. Nieuwe leden ontvangen een FC Zutphen sjaal als welkomstgeschenk. Interesse? Stuur een mail aan psc@fczutphen.nl.

Vind ik leuk 1