blok-oranje-rood.png

Verduurzaming

blok-oranje-rood.png

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker binnen de voetbalwereld. Ook FC Zutphen draagt hier graag aan bij. Daarom zijn we bezig met nieuwe initiatieven om onze voetbalclub te vergroenen. Wij vinden het milieu belangrijk, omdat we nu en in de toekomst graag gezond willen blijven sporten.

Meer met minder plastic

Samen werken we aan een schonere toekomst. Ook FC Zutphen helpt mee aan het verminderen van het plastic zwerfafval. In de kantine staat een vrijwillig innamepunt voor de lege plastic flessen. Je krijgt geen statiegeld uitbetaald als je jouw lege flessen inlevert, maar samen sparen we voor onder andere nieuwe voetbalgoals, kleding en nog veel meer.

Greenboarding

Rondom het hoofdveld van FC Zutphen zijn sinds april 2021 een nieuw soort reclameborden geplaatst. Deze borden heten Greenboarding, een nieuw reclamemedium. Ten opzichte van bestaande reclameborden heeft Greenboarding 3 zijden; communicatie, luchtzuivering en zonne-energie. Daarnaast beschikt het over een UEFA goedgekeurd LED scherm waarop geadverteerd wordt. Naast een bijdrage aan de verduurzaming van FC Zutphen en de lokale leefomgeving, levert de boarding ook bereik op voor adverteerders.

Duurzaam adverteren

Wil je meer weten over de mogelijkheden van het adverteren via Greenboarding neem dan contact op met onze sponsorcomissie.

De toekomst

We onderzoeken op dit moment wat de mogelijkheden zijn om LED verlichting en zonnepanelen te plaatsen op ons sportpark. Ook komen er op de parkeerplaats waarschijnlijk laadpalen voor elektrische auto’s.