blok-oranje-rood.png

Leren en ontwikkeling

blok-oranje-rood.png

Naast je ontwikkeling als voetballer of vrijwilliger, kun je bij FC Zutphen ook werken aan je maatschappelijke ontwikkeling. Bijvoorbeeld door stages.

Stage bij FC Zutphen

Wist je dat je ook stage kunt lopen bij FC Zutphen? Niet alleen voor sportopleidingen zijn er stagemogelijkheden. Ook voor andere opleidingen kun je terecht voor een stage bij onze club:

  • administratief
  • commercieel
  • financieel
  • facilitaire dienstverlening

Wil je meer weten over de mogelijkheden mail dan naar: vrijwilligers@fczutphen.nl

FC Zutphen als leerschool

FC Zutphen beschikt al jaren over de vereiste certificatie als ‘leerschool’. Hierdoor lopen er tijdens het voetbalseizoen veel studenten van het CIOS en CALO stage op onze voetbalclub.

Praktijkonderwijs Zutphen

Elke woensdagochtend komen er leerlingen van Praktijkonderwijs Zutphen naar FC Zutphen. Onder begeleiding van een docent leren zij de fijne kneepjes van het vak schoonmaken. Na een jaar kunnen de leerlingen slagen voor een diploma op dit vakgebied. Wij helpen deze jongeren graag door ze de gelegenheid te bieden om de werkzaamheden te combineren met hun overige lesactiviteiten op school. Dankzij de hulp van deze scholieren ziet onze accommodatie er netjes uit.

Zwerfafval met maatjes van Zozijn

Een van die samenwerkingen is met Zozijn. Naast dat er veel vrijwilligers zijn die het sportpark, de parkeerplaats, het Meijerinkpad en de twee fietspaden naar FC Zutphen op orde houden door onder andere te vegen, blazen, zwerfvuil opruimen en nog veel meer, worden de vrijwilligers geholpen. Ze krijgen namelijk hulp van hun maatjes van Zozijn.