blok-oranje-rood.png

Vertrouwenspersoon

blok-oranje-rood.png

Ervaar je ongewenst gedrag en wil je daar met iemand in vertrouwen over praten? Dat kan. Omdat we niet willen dat je lang met een probleem of situatie in je maag zit, werken we voor onze leden met een vertrouwenspersoon. Deze vertrouwenspersoon van FC Zutphen is iemand buiten onze vereniging aan wie je veilig en in vertrouwen je verhaal kunt doen.

Veilig voor iedereen

FC Zutphen wil een veilige voetbalvereniging zijn, waar iedereen zich thuis voelt. In een veilige omgeving past dan ook geen grensoverschrijdend gedrag. Dit is niet alleen een verantwoordelijkheid van het bestuur, maar van alle leden, leiders, trainers en coaches. Met elkaar moeten we er voor zorgen dat onze vereniging een veilige plek is waar ongewenst gedrag wordt voorkomen.

Wat is grensoverschrijdend gedrag?

Hieronder verstaan we bijvoorbeeld agressie en geweld, pesten, ruzie en conflicten, discriminatie, (seksuele) intimidatie of erger seksueel misbruik. Kortom, alle voorkomende situaties waarbij je je niet prettig en veilig voelt.

Samenwerking met Buro Konfidi Vertrouwenspersonen

Helaas wijst de praktijk uit dat grensoverschrijdend gedrag niet altijd voorkomen kan worden. Daarom heeft het bestuur van FC Zutphen besloten om een samenwerking aan te gaan met een professionele en onafhankelijke vertrouwenspersoon die geen binding heeft met onze vereniging. Dit heeft geleid tot een overeenkomst met Buro Konfidi Vertrouwenspersonen in Apeldoorn. De heer Gerard Dijkstra is de vertrouwenspersoon voor onze vereniging.

Wat doet een vertrouwenspersoon?

De vertrouwenspersoon luistert naar je verhaal en helpt je zoeken naar mogelijkheden om de situatie op te lossen. De informatie wordt strikt vertrouwelijk behandeld en hij doet niets buiten je om. Ook kan hij je helpen bij het indienen van een klacht bij de vereniging, sportbond of politie. Maar gewoon even praten om je verhaal kwijt te kunnen kan uiteraard ook.

Hoe kom je in contact met de vertrouwenspersoon?

Heb jij te maken met grensoverschrijdend of ongewenst gedrag en wil je hierover praten? Dan kun je rechtstreeks contact opnemen met de heer Gerard Dijkstra via telefoonnummer: +316-55183368. Wil je hem liever eerst mailen, stuur dan je bericht naar info@konfidi.nl. Zijn website is www.konfidi.nl.