blok-oranje-rood.png

Gedragscodes

blok-oranje-rood.png

Lekker voetballen en deelnemen aan activiteiten. Dat kan bij FC Zutphen. Om dit mogelijk te maken zijn er veel trainers, leiders, vrijwilligers en commissies nodig. En meestal gaat dat allemaal hartstikke goed en soepel. Maar het gaat ook weleens mis. Binnen, maar ook buiten de lijnen. Daarom vinden we het belangrijk dat leden van FC Zutphen zich aan een aantal regels en uitgangspunten houden. Dat noemen we gedragscodes.

Van elk lid van FC Zutphen wordt verwacht dat hij/zij de gedragscodes van FC Zutphen kent en er naar handelt. Bij je inschrijving als nieuw lid wijzen we je op de gedragscode. Die hoort bij je lidmaatschap.

Verkeersgedrag

Bij de aanleg van Sportpark ‘t Meijerink is vooraf goed nagedacht over veilige fietsroutes voor fietsers. Veel van onze leden of bezoekers komen namelijk met de fiets naar ons sportpark. Vanwege de verkeersveiligheid is er een speciale fietsroute aangelegd. Het gebeurt helaas nog te vaak dat er fietsers en voetgangers een onveilige route naar ons sportpark nemen. Bijvoorbeeld via de rotonde bij de skatebaan en het winkelcentrum Leesten. Wij willen vervelende ongelukken voorkomen en benadrukken dat dit niet de bedoeling is.

De juiste route

Sportpark ’t Meijerink is met de fiets te bereiken via een fietspad langs de N314. Dit pad is vanuit de wijk Leesten via twee tunnels bereikbaar: bij het Leestensepad en bij de Looer Enkweg. Oversteken via de rotonde bij de skatebaan is erg onveilig en ook verboden. Met een beetje pech levert het zelfs een boete op, want er wordt op gecontroleerd.

Gezamenlijke verantwoordelijkheid

Gebruik de fietsroutes die daar speciaal voor zijn aangelegd. Graag doen wij hierbij ook een beroep op ouders. Als ouder ben je het voorbeeld voor je eigen kind. Maar ook andere kinderen kopiëren gedrag dat zij om zich heen zien. Dus laten we samen ervoor zorgen dat we de juiste, veilige fietsroutes volgen. Het is in het belang van ons allemaal dat we op een verkeersveilige en verantwoorde wijze van en naar het sportpark gaan.