1. Home
 2. /
 3. De club
 4. /
 5. Corona protocol

Corona protocol

Corona treft ons allemaal al een tijd. Ook onze voetbalclub. We willen graag lekker voetballen en elkaar ontmoeten. Maar daar zijn wel spelregels voor nodig. Nu en ook in de komende periode. Daarom heeft FC Zutphen een corona protocol opgesteld. Op deze webpagina zijn de laatste overheidsmaatregelen en NOC/NSF/KNVB-richtlijnen te vinden. En je leest hoe we hier bij FC Zutphen mee omgaan.

Laatste update: 9 juni 2021

Basisregels voor iedereen

 • Was vaak en goed je handen
 • Houd 1,5 meter afstand van anderen
 • Blijf thuis bij klachten en laat je dan direct testen

Richtlijnen spelers onder 18 jaar

Sporten in groepsverband is toegestaan. Wedstrijden zijn ook weer toegestaan; onderlinge oefenwedstrijden of wedstrijden tegen andere clubs voor de KNVB Regio Cup. Bij de wedstrijden en trainingen mag geen publiek aanwezig zijn.

Richtlijnen spelers 18 jaar en ouder

Sporten met maximaal 50 personen in groepsverband is toegestaan. Als het nodig is voor de sportbeoefening is 1,5 meter afstand houden niet verplicht. Dit is exclusief personeel. Onderlinge wedstrijden zijn alleen tussen sporters van dezelfde club toegestaan. Er mag geen publiek aanwezig zijn bij wedstrijden en trainingen.

Kantine en terras gesloten

Onze kantine en het terras zijn nog gesloten. In de bestuursmededeling van 21 mei 2021 hebben we uitgelegd hoe we omgaan met het gebruik van de kantine en het terras. Hier houden we ook tijdens de Regio Cup aan vast. Na stap 4 van de overheid heropenen we deze faciliteiten.

Publiek

Er is nog geen publiek toegestaan bij de wedstrijden. Op Sportpark ‘t Meijerink zijn bij wedstrijden alleen de mensen welkom die een rol hebben bij het organiseren van de wedstrijden. Ook voor ouders is het dus nog niet mogelijk om te komen kijken. Dat vinden we jammer, maar we volgen hierbij wel de regels.

Uitzondering voor ouders bij uitwedstrijden

Ouders die rijden bij uitwedstrijden van de Regio Cup vallen als chauffeur onder de teambegeleiding. Zij mogen op de sportaccommodatie verblijven, als zij zich aan de daar geldende regels houden.

Gebruik kleedkamers

De kleedkamers zijn tot nader orde gesloten. Na stap 4 van de overheid heropenen we de kleedkamers.

Vergaderruimtes

Vergaderen op 1,5 meter is toegestaan, voorkom te veel drukte en beperk het aantal personen. De volgende vergaderingen zijn toegestaan:

 • Bestuur & Organisatie
 • Technische Commissie
 • Overig voetbal technisch overleg
 • Beheer & onderhoud

Stap voor stap

Als we ons allemaal houden aan deze regels, wordt alles stap voor stap weer zoals we gewend zijn. En dan kunnen we met z’n allen blijven genieten van het voetbal. Schroom niet om elkaar aan te spreken als we even ‘vergeten’ om ons aan de regels houden, dat gebeurt de beste.