blok-oranje-rood

FC Zutphen kan zaterdag kampioen worden

blok-oranje-rood

De ontlading bij de spelers, trainers, begeleiders en supporters was groot, afgelopen dinsdagavond in Oeken. Ruim 10 minuten voor tijd schoot Zidane el Hadouchi met een prachtige volley de 0-1 binnen. Hierdoor kon FC Zutphen de 3 felbegeerde punten mee naar Zutphen nemen.

Grote voorsprong in de competitie

Door de overwinning bedraagt de voorsprong 16 punten op de nummer 2, met nog 6 wedstrijden te gaan. Bij een overwinning a.s. zaterdag op DVOV kan FC Zutphen daardoor niet meer worden ingehaald door de concurrentie. Het team van de succesvolle trainers Mark Horsman en Mark Mol kan daarmee als 1 van de eerste ploegen dit seizoen de kampioensvlag hijsen en directe promotie naar de 2e klasse bewerkstelligen.

Zeer knappe prestatie

Het vlaggenschip van FC Zutphen is na 18 wedstrijden nog steeds ongeslagen. Er zijn 54 doelpunten gemaakt en men kreeg er slechts 7 tegen. En dat in een competitie waarin er geen echt zwakke ploegen spelen. Clubs die vorig seizoen in de subtop stonden, strijden nu tegen degradatie. Het team straalt degelijkheid uit en weet ook lastige wedstrijden tot een goed einde te brengen en tegenslagen te overwinnen. Die mentaliteit zal ook a.s. zaterdag nodig zijn.

DVOV vecht tegen rechtstreekse degradatie

De club uit Velp, dat vorig seizoen in de subtop meedeed, strijdt met Sportclub Eefde en Eerbeekse Boys tegen rechtstreekse degradatie. Twee van de 3 clubs gaan er rechtstreeks uit. Het derde team zal via de nacompetitie degradatie moeten zien te voorkomen. DVOV heeft dus groot belang bij de punten. De wedstrijd in Velp eindigde in een 0-4 overwinning voor FC Zutphen, maar deze kreeg pas in de 2e helft gestalte.

Opening pannaveld en nieuwe hoofdveld

De wedstrijd begint om 15.00 uur, maar om 14.00 uur vindt de officiële opening van het nieuwe hoofdveld plaats. Daarna wordt het nieuwe pannaveld geopend. Vanaf 17.00 uur speelt de jeugd daar een onderling Pannaveld toernooi. En het zou natuurlijk prachtig zijn als kort voor 17.00 uur het vlaggenschip kampioen wordt. Met aansluitend een prachtig feest. Maar zover is het echter nog niet.

Andere teams

Er is zaterdag weer een druk programma op Sportpark ’t Meijerink. Naast de vele wedstrijden van de jeugd speelt het O23 team om 10.30 uur de belangrijke wedstrijd tegen SV CCW ’16. Dit team zal het hoofdveld alvast inspelen, als de keuring een dag eerder positief uitpakt. Inzet is de bovenste positie. CCW heeft alles nog gewonnen en heeft 2 punten voorsprong op FC Zutphen. Beide ploegen moeten nog twee keer tegen elkaar. Het 2e elftal speelt om 15.00 uur de uitwedstrijd tegen Sparta Nijkerk. Afgelopen zaterdag kreeg VV Dieren met 5-2 klop in een sterk gespeelde wedstrijd. Iedereen is zaterdag van harte welkom om getuige te zijn van al deze wedstrijden en aantrekkelijke activiteiten met als apotheose het mogelijke kampioenschap.

Gerjan Nijland

Vind ik leuk 7

Artikel delen

Het laatste nieuws