blok-oranje-rood

Van de voorzitter: Voetbal, ALV en bestuurszaken

blok-oranje-rood

Na de verruiming van de corona maatregelen vanaf 1 juli moeten wij sinds 13 oktober weer leven met strengere maatregelen. Lege stadions, lege restaurants, maximaal 30 mensen in een ruimte, geen amateurvoetbal meer. Maar wel: normaal trainen voor de jeugd onder de 18 en sporten in groepjes van 4.

De ogen zijn weer gericht op de persconferentie van dinsdag 27 oktober: komt er een lockdown? Komen er strengere maatregelen? Of blijft het zoals het is? Als bestuur van FC Zutphen hebben wij op de laatste bestuursvergadering de eigen clubmaatregelen geëvalueerd. En we hebben besloten, onder strenge voorwaarden, deze aan te passen aan de laatste richtlijnen van de KNVB en NOC/NSF. Er zijn o.a. plannen opgesteld om te kunnen trainen voor de 18+ en voor het houden van onderlinge jeugdwedstrijden op de zaterdag. Alles staat of valt met de effecten van de maatregelen de komende dagen en natuurlijk de aanstaande persconferentie. Dat de nodige zorgvuldigheid in acht genomen moet worden om de veiligheid en gezondheid te garanderen als vereniging is van groot belang.

Gelukkig hebben wij in de tussenliggende periode van 1 juli tot 13 oktober wel kunnen genieten van 2 toernooien op de vrijdagavond, veel kunnen trainen in de zomerperiode, veel jeugd en spelplezier op de zaterdag, een trainingskamp en een vliegende start van ons eerste. Mooi ook om te zien dat leden en vrijwilligers erg creatief zijn. Voor de laatste wedstrijd van het eerste is in kort tijdsbestek een livestream opgezet die zeer goed bekeken is, met zelfs kijkers in Frankrijk. Daarnaast zal iedereen de nieuwe website ook niet ontgaan zijn, die ziet er weer fris en toegankelijk uit. Inmiddels is de bar met kids corner ook gereed. Het ziet er werkelijk prachtig uit. Hulde aan de mensen die dat mogelijk hebben gemaakt.

Algemene ledenvergadering

Op 23 november aanstaande staat de Algemene Ledenvergadering (ALV) op de agenda. Er is een noodwet gemaakt om een ALV onder de huidige omstandigheden te kunnen houden. Fysiek mogen er exclusief het bestuur 30 mensen aanwezig zijn. De rest kan de vergadering via een livestream volgen. Het kunnen communiceren en stemmen tijdens de online ALV vraagt de nodige technische uitdagingen. Momenteel zijn wij aan het uitzoeken hoe wij het een en ander in goede banen kunnen leiden. Wij zullen iedereen tijdig informeren en alles in het werk stellen om de ALV op 23 november te kunnen laten doorgaan.

Eind november zit mijn eerste jaar als voorzitter erop. En eerlijk gezegd is dat een best intensief jaar geweest. Er was het nodige te doen en daaroverheen komt nog eens een coronacrisis. Als ondernemer ben je heel wat gewend, maar op 2 fronten strijden, en voor je bedrijf en voor je club, is best uitdagend. Gelukkig zijn er vele mensen binnen de club die de schouders eronder zetten en maken vele handen licht werk. Er is heel veel positieve energie en dat geeft mijzelf ook weer de nodige energie.

Wisselingen in het bestuur

Drie bestuursleden hebben aangegeven te gaan stoppen met het bestuur. Daar heeft ieder zo zijn eigen redenen voor. Naar aanleiding van de oproep op de website hebben 2 kandidaten zich gemeld, om over een bestuursfunctie van gedachten te wisselen. Met beide kandidaten is inmiddels al een gesprek geweest. Een van de kandidaten heeft al aangegeven tot het bestuur toe te willen treden. Welke portefeuille dat wordt, is afhankelijk van een brainstorm over de invulling van het nieuwe bestuur. De opzet van de brainstorm is om de organisatie, portefeuilles en werkzaamheden tegen het licht te houden en wellicht anders in te gaan vullen. Er wordt in de tussentijd nog met meerdere kandidaten gesproken. Als je geïnteresseerd bent in een bestuursfunctie en met de brainstorm mee wilt doen, dan kun je dat aan mij laten weten: voorzitter@fczutphen.nl. Op de ALV zullen wij hierop terugkomen.

Ik klap de laptop dicht, het is weekend. Blijf gezond en pas goed op jezelf,

Herman Tuininga,

Voorzitter FC Zutphen

Vind ik leuk 0