blok-oranje-rood

FC Zutphen zoekt meer nieuwe scheidsrechters

blok-oranje-rood

Elk weekend voetballen er ruim 60 FC Zutphen teams. Op zaterdagen zijn er soms 30 wedstrijden gepland op ons sportpark. Het ledenaantal van FC Zutphen bedraagt inmiddels 1.300 en dit aantal neemt nog steeds toe. Dat is positief voor onze club. Maar het vraagt ook om veel inspanning om elke voetbalzaterdag goed te laten verlopen. Zo is er voor elke wedstrijd een scheidsrechter nodig. Lukt dat niet? Dan kan een wedstrijd niet doorgaan. Om dit te voorkomen zoeken we een groep nieuwe scheidsrechters.

Tekort aan scheidsrechters

Ondanks de inzet van onze clubscheidsrechters en van een aantal enthousiaste ouders hebben we een groot tekort aan clubscheidsrechters die op zaterdag een wedstrijd fluiten. Als we dit niet oplossen ontstaat het risico dat voetbalwedstrijden niet kunnen doorgaan. Dit willen we natuurlijk niet.

Spelregels kennen

Veel ouders die gevraagd worden om te fluiten geven aan dit niet te willen omdat ze de regels onvoldoende kennen. Dat is begrijpelijk. Maar gelukkig is het ook op te lossen. Daarom organiseren we 18 december een spelregelavond. Dat doen we samen met de scheidsrechtersvereniging Zutphen. Op die avond leer je op een leuke manier de regels kennen. We hopen dat de avond enthousiaste aanmeldingen oplevert van mensen die uiteindelijk ook willen helpen fluiten.

Gevolgen

Als het niet lukt om extra scheidsrechters te vinden, dan wordt de druk op de huidige groep scheidsrechters te groot, met het risico dat zij overvraagd worden en/of besluiten te stoppen. Onze clubscheidsrechters kunnen dus wel wat hulp gebruiken.

Meer informatie

Heb je interesse om te fluiten? Of wil je meer informatie? Stuur dan een mail naar voetbalzaken@fczutphen.nl.

Vind ik leuk 4