blok-oranje-rood

FC Zutphen (zat.) speelt de eerste thuiswedstrijd tegen Eerbeekse Boys

blok-oranje-rood

FC Zutphen speelt op zaterdag 28 september haar eerste thuis wedstrijd tegen Eerbeekse Boys. De wedstrijd begint om 14.30 uur op sportpark ’t Meijerink. De club uit Eerbeek heeft, net als diverse andere verenigingen, gekozen voor overgang van de zondag naar de zaterdag. Dat leverde vorig jaar een kampioenschap op in de 4e klasse. En ook in de 3e klasse zijn de boys uit Eerbeek knap begonnen met een 5-1 thuisoverwinning op DVE Trajanus uit Nijmegen. Spits Rob Hebben wist 3 keer tot scoren te komen, en is daarmee meteen topscorer in de 3e klasse A.

FC Zutphen pakte afgelopen zaterdag een punt in blessure tijd bij de Treffers in Groesbeek. Er werd door de Zutphenaren gespeeld volgens het spelconcept dat we de laatste weken steeds hebben gezien. Veel op de helft van de tegenstander met goed combinatievoetbal. Een knap stukje trainingsarbeid van Arthur Isselman en Ido te Loo. FC Zutphen was optisch de betere partij, maar toch stond men een kwartier na rust op een 3-1 achterstand. De speelwijze houdt ook risico’s in, dat is zaterdag gebleken. De duels op het middenveld zullen moeten worden gewonnen, en achterin moet er scherp verdedigd worden. De wedstrijd van afgelopen zaterdag, en de fouten die daarin gemaakt zijn, zullen ongetwijfeld besproken worden.

Het positieve in de wedstrijd tegen de Treffers was, dat de ploeg attractief en fris voetbal speelde. Als dat ook nog gecombineerd kan worden met goede resultaten zijn de Zutphenaren op de goede weg. Er staat een jong team op het veld dat nog de nodige ervaring moet op doen. Centraal achterin spelen aanvoerder David te Slaa en Hidde van Kalker. Beide spelers bezitten de nodige talenten op deze cruciale positie. Routinier Luuk Meijer zal er zaterdag niet bij zijn. Hij liep tegen een wat ongelukkige rode kaart op. Jelle Macare zal waarschijnlijk weer fit zijn. Maar ook de uit de jeugd komende Koen Hulleman had zaterdag een goede invalbeurt.

De Zutphenaren zullen tegen het sterke Eerbeekse Boys vol aan de bak moeten. In deze streekderby zal er fel om de punten gestreden worden. Daarbij heeft FC Zutphen de steun van het thuispubliek hard nodig. Het zal ongetwijfeld weer gezellig druk worden op ’t Meijerink.

Voorafgaand aan deze wedstrijd speelt het 2e elftal om 11.45 uur thuis tegen ESA. Ook zij begonnen de competitie met een gelijk spel in Otterlo.

Er valt dus weer volop te genieten a.s. zaterdag met aantrekkelijke wedstrijden.

Vind ik leuk 0