FC Zutphen speelt komende zaterdag 2 november om 14.30 uur de belangrijke thuiswedstrijd tegen de CVV Redichem uit Heelsum. De wedstrijd is van groot belang voor het eerste periode kampioenschap. FC Zutphen ligt daarvoor prima op koers, en heeft in de resterende 2 wedstrijden nog 4 punten nodig. En dat met dank aan OVC “85 dat afgelopen zaterdag in Oosterbeek concurrent ESA in blessuretijd met 1-0 klopte. Na deze wedstrijd, wordt er komende zaterdag in Eefde aangetreden tegen de plaatselijke sportclub.

De gasten uit Heelsum hebben tot nu toe slechts 3 punten verzameld in deze competitie, maar dat mag bij de Zutphenaren niet tot onderschatting leiden. Zeker niet omdat Redichem nog geen grote nederlagen heeft geleden, en geen enkele wedstrijd werd weg gespeeld. Daar komt bij dat iedere ploeg graag van de koploper wil winnen, dus dat legt extra druk op de spelers. Maar er is binnen de vereniging veel respect hoe het nog jonge en onervaren team, alsmede de technische en medische begeleiding, daarmee tot nu toe is omgegaan.

Afgelopen zaterdag won men de lastige uit wedstrijd in Dieren met 3-1. Nu was er eens geen hoofdrol voor de voorhoede en het middenveld, maar met name voor doelman Marijn Sangers. Hij hield de voorsprong, met een paar uitstekende reddingen in de slotfase, vast. Zijn collega Joey Wolsink had in blessuretijd bijna succes, toen hij mee naar voren ging, en bijna de gelijkmaker binnen kopte. Maar het laatste woord was aan Sem Veeger van FC Zutphen, die de beslissende 1-3 binnen schoot. FC Zutphen toonde daarmee aan steeds beter met druk en spanning te kunnen omgaan.

Het team zal ongetwijfeld gesteund worden door het talrijke thuispubliek, die als 12e man voor het team kan fungeren. Zaterdag kan de eerste stap gemaakt worden naar een periodekampioenschap. Iets wat aan het begin van het seizoen zeker niet verwacht was. Maar zo ver is het nog niet en er zullen nog een paar lastige klippen omzeild moeten worden.

Voorafgaand aan deze wedstrijd speelt het 2e elftal om 11.45 uur thuis tegen subtopper DTS uit Ede. Het 2e heeft tot nu toe enkel gelijke spelen behaald, maar is dus ook nog ongeslagen. Men neemt daardoor een positie net onder de middenmoot in, maar het wordt natuurlijk tijd voor een overwinning.

Het belooft daarom, met de vele wedstrijden weer een mooie voetbal dag te worden op sportpark ’t Meijerink.

GJN

Vind ik leuk 0

Gerelateerde artikelen

Abonneer
Hou me op de hoogte van
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Wat vind jij van dit bericht? Laat een reactie achter.x
()
x
We gebruiken cookies die helpen om onze website goed te laten presteren. Als je onze site bezoekt gaan we er vanuit dat je dat goed vindt.
Feedback
Feedback
Jouw mening telt! We streven naar een top website. Jouw feedback is daarom waardevol. Wat vind je van fczutphen.nl?
Wat wil je kwijt over de website of een onderdeel daarvan?
Volgende
Laat je e-mailadres achter als we contact met je op mogen nemen over jouw feedback.
Terug
Verzenden
Bedankt voor je feedback!