blok-oranje-rood

Vijfde gevoelens: Reuring

blok-oranje-rood

Ik hou wel van een beetje ‘reuring’. Mooi woord ook. Klinkt een beetje Achterhoeks, al blijkt dat als je de oorzaak van het woord opzoekt het in diverse regionale dialecten voorkomt, en gebaseerd is op ‘reuren’, oftewel roeren.

Toen Ruud Evers mij een berichtje stuurde met een enthousiast “Hé Ruud, we werken aan een nieuwe website voor FC Zutphen en zouden het leuk vinden als jij net als ‘vröger’ weer eens een verhaaltje schrijft voor de site” hoefde ik niet lang na te denken. Want ik hou wel van een beetje reuring. Wacht, dat had ik al gezegd. Maar laat het me uitleggen.

In een niet eens heel erg ver verleden had het toenmalige WHcZ de mooiste website in het Nederlandse amateurvoetbal. Mooi qua layout en beeldmateriaal, maar, en dat is denk ik nog veel belangrijker, mooi qua inhoud. Het was gevarieerd, het had lef, het was anders. En de mayonaise op de patat (of pindasaus, ketchup, currysaus) was dat er interactie was met de lezer. Ik schreef er ook een tijdje een duo column voor, samen met de bij iedereen wel bekende, legendarische, Freek Slemmer. En dat leverde soms een hoop vuurwerk op, en het ging ook weleens te ver, maar over het algemeen zorgde het voor een levendige boel. Reuring dus!

En daar heeft het, vind ik de afgelopen 10+ jaar, soms aan ontbroken in de communicatie rond deze mooie club. De FC Zutphen website en de social media die daar bij horen, was naar mijn bescheiden mening soms wat saai. Gelukkig wel regelmatig mooi beeldmateriaal van Henk (Internet TV) en Hans (foto’s). Maar verder was er niet zoveel reuring. En daar hou ik juist zo van. Dat kan anders voor een club met 1.000+ leden, en nog veel meer volgers. Mij is beloofd dat er op de nieuwe site meer interactie plaats kan vinden. En daar werk ik graag aan mee. En ik niet alleen, want dankzij een snel rondje Whatsapp kan ik onthullen dat een hele serie ‘Vijfde Gevoelers’ bereid is om om de zoveel tijd in de pen te klimmen, en iets te pennen over een willekeurig aan voetbal gerelateerd onderwerp. Ik hoop dat andere leden en volgers ook regelmatig stukjes maken voor de site.

Wij hebben d’r zin in. En we hopen dat het een bijdrage levert aan de reuring binnen de club.

Ruud Jansen Venneboer

(Lid van Wilhelmina SSS tussen 1978 en 1993, sinds die tijd woonachtig in Engeland, maar altijd ‘Fan op Afstand’ gebleven.)

[block id=”16399″]

Vind ik leuk 0