blok-oranje-rood

In een sfeervol stadion voel ik mij thuis

blok-oranje-rood

Over smaak valt te twisten. Vroegah ging ik op fietse (nummertje van Skik) naar het sfeervolle Zuidahparrek om een wedstrijd van FC Den Haag te kijken. Dit deed ik met veel plezier. 10 minuten heen en 10 minuten terug. Tegenwoordig speelt ADO in een vreselijke vinexwijk genaamd Leidschenveen. Randje industrieterrein, net als Be Quick ooit. Op de Mars. Het is niets meer dan een betonnen bak vlak langs de snelweg. Sfeer oke, maar alleen als het uitverkocht is. Ben ik retro? Ja ik ben retro.

[ux_image id=”28197″]

[gap]

Oude stadions, lekker meurende, stinkende pisbakken, altijd een te natte vloer, hekjes die weigeren, een geluidbox die hapert zodat je de opstelling net niet kan horen, zit ik nou net tegen die paal aan te kijken, in de rust een lekkere vette bek halen met als toetje toe een zompig servetje.

Heel veel stadions zijn nu gelegen aan de rand van de snelweg. Ver weg van een sfeervolle ambiance. De argumenten zijn begrijpelijk! Maar ondergetekende vindt er geen zak aan.

Go Ahead Eagles heeft nog zo’n stadion waar je terplekke verliefd op wordt. Gelegen aan de Vetkampstraat midden in een volkswijk. Een echt Engels stadion met heel veel sfeer. Een paar jaar geleden was ik met vrienden in Engeland. We gingen kijken bij Exeter City. In de kelder van het Engelse voetbal. Echt sfeervol en midden in het centrum. In een steeg achter het stadion kon je o.a. een muts of sjaal van de club kopen. En even verderop werd je verwend met een pint. Het stadion kan wel wat opgepimpt worden, maar toch… Je hebt daar een tribune die tot de helft gaat en dan ineens ophoudt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door FC Zutphen (@fc_zutphen)

Kwa club ging FC Zutphen van klein naar groter. Natuurlijk zijn ze er kwa accommodatie, parkeergelegenheden en makkelijke bereikbaarheid flink op vooruitgegaan. Is het gezelliger? Over smaak valt te twisten.

Op het oude helbergen worden nu huizen/apartementen gebouwd. Alleen de oude kantine staat er nu nog. Toch leuk dat er aan een aantal jongens van het 5de gevoel gedacht wordt met een:

  • Cornelis Pieter Brandsmalaan
  • Hans Faberstraat
  • Peter van der Linde hofje
  • Erik Leene park
  • Frans Geschiere steegje
  • Ruud Jansen Venneboer plantsoen

Wat zal dat nou gaan kosten, zo’n stulpje waar vroger Jaap Marks de lijnen trok? En hangt er nog steeds een lucht van sigarettenrook en frikadellen? Maar worden vast mooie huisjes. Over smaak valt te twisten.

Peter Kiezebrink

(Ik voetbalde ongeveer 4 jaar met mijn vriendjes bij Wilhelmina SSS, in de periode 1975 t/m 1979 (ik kan er een jaar naast zitten). Mijn bijnaam was toentertijd Rensenbrink! Daarna vertrok ik naar Den Haag. Mooie stad achter de duinen. De Schilderswijk, Lange poten en het… )

[block id=”16399″]

[gap]

Vind ik leuk 0