FC Zutphen wint pittig duel van Excelsior Zetten

FC Zutphen is vandaag na een pittig duel in Zetten nog steeds zonder puntverlies. Door de winst pakt FC Zutphen de koppositie omdat de wedstrijd van medekoploper JVC Cuijk vandaag niet doorging. De 0-5 overwinning kwam niet zonder slag of stoot tot stand. De gastheren uit Zetten boden flink tegenstand en schuwden de fysieke duels niet.

[ux_image id=”25711″ image_size=”original” caption=”true”]

[gap]

Voorafgaand aan de wedstrijd was er 1 minuut stilte vanwege het overlijden van Henk Nijland, lid van verdienste van FC Zutphen. Henk Nijland is jarenlang de man achter FC Zutphen Internet TV geweest, dat in de wijde regio bekend was.

Ezra Arends debuteert in de competitie

Doordat doelman Joey Wolsink vanwege privéomstandigheden niet aanwezig kon zijn, debuteerde de jonge doelman Ezra Arends. Hij keepte een foutloze wedstrijd. Verder begonnen de langdurig geblesseerden Jelle Macaré en Niek Bakkerweerd weer op de bank.

Pittige wedstrijd

Excelsior was niet van plan zich naar de slachtbank te laten leiden, zocht brutaal de aanval en ging meteen fel de duels aan. FC Zutphen liet zich echter niet onbetuigd, waardoor een pittige partij ontstond met soms dito overtredingen. FC Zutphen was echter de betere ploeg en trok de partij langzaam naar zich toe met uitstekend spel over de vleugels.

Het 1e doelpunt wil niet vallen

FC Zutphen kreeg vele kansen. Timon Kuiper had pech dat hij de paal raakte na een voorzet van Zidane el Hadouchi. Even later scoorde Benjamin Roters na een prachtige pass van de sterk spelende Mido Blok. Maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Een zeer twijfelachtige beslissing. Daarna werd een inzet van Zidane el Hadouchi van de lijn gehaald. Aan de andere kant was er een counter van de thuisploeg waarbij het schot net over het doel belandde.

Belangrijke doelpunten voor de rust

In de 42e minuut kwam FC Zutphen dik verdiend op voorsprong. Een goed genomen corner van Lucas Hengstenberg werd op de 5 meter, schuin voor het doel, fantastisch ingekopt door Hidde van Kalker, die daarmee zijn sterke spel bekroonde met de 0-1. FC Zutphen vloog er nu vol in. In de 44e minuut was het opnieuw raak. Een afgeslagen corner werd vanaf de 16 meter door Luuk Meijer, met zijn sterke traptechniek in een streep onhoudbaar binnen geschoten. Pal voor rust opnieuw een mooie aanval die door Benjamin Roters op de lat werd gekopt.

[ux_image id=”25710″ image_size=”original” caption=”true”]

[gap]

Zelfde spelbeeld na de rust

Nadat Benjamin Roters net naast had geschoten, kwamen in de 60e minuut Sem Veeger en Jelle Macaré voor Timon Kuiper en Zidane el Hadouchi. De felle strijd ging verder en even later werd Benjamin Roters in het strafschopgebied onderuitgehaald. Hij benutte de strafschop in de 65e minuut feilloos, 0-3. Tien minuten later lag de bal opnieuw op de stip. Een slimme aanvallende actie van Sem Veeger zorgde ervoor dat ook hij onreglementair ten val werd gebracht. Opnieuw benutte Benjamin Roters de terecht gegeven strafschop, 0-4.

Prima binnenkomer Niek Bakkerweerd

In de 80e minuut kwam Niek Bakkerweerd in het veld, vanwege hamstring klachten bij Benjamin Roters. Vlak daarna was het een prachtige actie van Sem Veeger, die de bal pan klaar neerlegde voor Niek Bakkerweerd waardoor hij de eindstand kon bepalen op 0-5. Zijn broer Khen kopte nog op de lat, maar in de stand kwam geen verandering meer.

Trainer Mark Horsman tevreden

Na afloop toonde de trainer zich tevreden met het vertoonde spel en de uitslag. Hij vond dat de scheidsrechter wel iets eerder had kunnen ingrijpen na de forse tackels met name op Lucas Hengstenberg. Maar verder pakte de ploeg dit goed op door niet te gaan mekkeren en continu de vrije man te zoeken. Volgende week komt Oeken op bezoek op Sportpark ’t Meijerink.

Opstelling FC Zutphen: Ezra Arends; Koen Hulleman, Hidde van Kalker, Khen Bakkerweerd, Lucas Hengstenberg; Timon Kuiper (60. Sem Veeger), Luuk Meijer, David te Slaa, Mido Blok; Benjamin Roters (80. Niek Bakkerweerd), Zidane el Hadouchi (60. Jelle Macaré)

Verslag: Gerjan Nijland