blok-oranje-rood

Vrouwenvoetbal op de kaart

blok-oranje-rood

In het kader van het ontwikkelingsprogramma van het vrouwen / meiden voetbal van de KNVB, waar FC Zutphen onlangs aan meegedaan heeft, zijn wij afgelopen vrijdagavond met vijf kaderleden richting Zeist afgereisd. Op de KNVB campus werden wij ontvangen met een hapje en een drankje waar aansluitend al gelijk een eerste workshop gegeven werd over scoren met voeding. Hier legde KNVB chef-kok, Jacco Rozenberg uit hoe men bij de internationals omgaat met voeding. Een leerzaam inzicht waarbij uitgelegd werd hoe de juiste voeding per persoon uitgebalanceerd wordt en welke voeding op welk moment genomen moet worden.

Aansluitend volgde een algemene bijeenkomst waar onder andere Inge van As, lid van het media team rondom de oranjeleeuwinnen, een toelichting gaf over hoe zij de media gebruiken. Ondersteund door enkele stafleden van de leeuwinnen gaf ze een leuk inzicht in de manier van het benutten van sociale media rondom de leeuwinnen. Ook een paar leuke nooit eerder vertoonde filmpjes werden ons hierbij niet onthouden. Waarmee aangetoond werd hoe spontaan en natuurlijk deze nieuwe vorm van media omarmt wordt door de vrouwen dit (nog) in tegenstelling tot de mannen.
Vervolgens werden we verdeeld over de verschillende workshops. Voetbalfit, Speelwijze inrichten van het jeugdvoetbal, en nog een workshop WK-Frankrijk over het teamproces.

De deelnemers aan de workshop voetbalfit werden niet gespaard.

Zij mochten lekker aan het werk. Hier kregen zij inzichten in het fysieke aspect betreffend sporten en in het bijzonder de voetbalsport. De warming-up en dan met name de dynamische warming-up die van groot belang is om tot een goede prestatie te komen.

Bij de workshop over het inrichten van je eigen speelwijze in je club werden handvaten gegeven over hoe dit in je club te introduceren. Doelstelling welk speelsysteem bepalen, en hoe daar vervolgens te komen?

Bij de workshop over het WK-Frankrijk werden de deelnemers getrakteerd op een fantastisch inzicht over het teamproces richting en tijdens het afgelopen WK in Frankrijk van de Leeuwinnen.
Assistent bondscoach Arjen Veurink nam ons mee in een heel open avond over het begeleiden van de oranjeleeuwinnen richting de finale van het WK. Van de kwalificatie-poule richting de play-offs richting de poulefase, de knock-out fase en uiteindelijk de finale. Het behalen van de olympische spelen werd uiteraard ook benoemd.

Wij kunnen terug kijken op een hele mooie avond waar we, weliswaar een klein maar uniek inzicht hebben gekregen in de top van het Vrouwenvoetbal.

Maarten-Jan, Arno, Saskia, Ira en Cora

Vind ik leuk 0